Voordat ik wat meer vertel over mijn werk, zal ik me eerst even voorstellen. Ik ben Remco Reisig, 29 jaar en woonachtig in Dordrecht.

foto Remco over Qquest

Heb filosofie gestudeerd in Amsterdam maar wist toen ik was afgestudeerd nog niet wat ik wilde worden. Dus ben ik stage gaan lopen in de Tweede Kamer bij Pieter Omtzigt van het CDA. En heb ik een training gevolgd zodat ik cursussen morele oordeelsvorming mag geven. Maar ook dat bleken doodlopende wegen te zijn, totdat een vriend voorstelde om een keer naar IT detachering te kijken. Ik had altijd wel affiniteit met technologie en besloot daarom te solliciteren bij Qquest. Daar kreeg ik een uitnodiging voor een assessment en omdat ik die gehaald had ook twee sollicitatiegesprekken, die gelukkig positief eindigden. Ik was aangenomen!

Daardoor kon ik in maart 2017 beginnen aan het opleidingsprogramma bij Qquest. Hierin krijg je een hele brede opleiding waarin natuurlijk IT centraal staat, maar ook aandacht uitgaat naar de persoonlijke ontwikkeling. De eerste maand krijg je les in programmeren (JAVA), databases (SQL), maar doe je ook kennis op van verschillende werkwijzen (Agile) en sociale vaardigheden (Roos van Leary). De tweede maand stond in het teken van een project dat je samen met je collega’s moet doen. In ons geval het ontwikkelen van een bibliotheekapplicatie, wat ontzettend leuk was om te doen. Die twee maanden voelde een beetje als een snelkookpan waarin je in korte tijd ontzettend veel leert!

Tijdens deze twee maanden werd ik aangenomen bij de ING om op de afdeling Identity & Access Management Product Owner te worden van een team, waardoor ik – door enige vertraging – op 15 mei aldaar kon beginnen. Vanuit Qquest heb ik een zogenaamde fieldmanager die ik ongeveer elke maand spreek. Hiermee bespreek ik meestal de lastige zaken waar ik tegen aan loop in mijn werk.

Mijn werkdagen zijn heel afwisselend – een van de redenen waarom ik mijn werk zo leuk vind. Als team beheren we twee applicaties en zijn we een nieuwe applicatie aan het ontwikkelen. Daarvoor is veel contact met stakeholders & team nodig, wat veel tijd in beslag neemt. Maar ook het onderhoud van oude applicaties vergt veel tijd, onder meer op het gebied van Risk & Compliance.

Qquest zet heel bewust in op kennisdeling. Zo worden er veel bijeenkomsten georganiseerd over interessante onderwerpen, maar hebben ze ook een platform (Yammer) waarop iedereen iets kan plaatsen. Zo zijn er al diverse collega’s geholpen met problemen waar ze in hun werk tegenaan liepen. Iedereen is bereid om je te helpen, en dat is een ontzettend prettig gegeven.

ING is alleen door de schaal een compleet andere organisatie. Een van de motto’s die het hanteert is ‘Take it on, make it happen’. Zo zijn wij ook het project gestart om de autorisatie binnen de ING te verbeteren, omdat wij zagen dit nog ontzettend verbeterd kan worden. Daar zijn we nu keihard voor aan het werken om dit tot een succes te maken.