vrijdag 26 augustus 2016

Onze Civiele Techniek zomerstudenten van TU Delft hebben de afgelopen weken in groepen aan twee verschillende projecten gewerkt. De Groep van Circulaire Economie en Cost & Value hebben een verslag geschreven over hun tijd bij Antea Group. Lees hieronder meer over hun ervaringen:

foto Zomerstudenten over projecten bij ...

Circulaire Economie

We konden vele kanten op, maar wij hebben uiteindelijk gekozen om in de wereld van contracten in te duiken en een labelsysteem te bedenken waarmee projecten van Antea Group beoordeeld kunnen worden op circulariteit. 

Verder moest er bepaald worden aan welke criteria een circulair contract moest voldoen. Dit is gedaan aan de hand van de 7 thema's van de circulaire economie. Ten slotte zijn deze criteria veranderd in contracteisen die volgens ons in een circulaire contract thuishoren.

Wij hebben veel geleerd van dit project, zowel over de circulaire economie als het werken binnen Antea Group. Ook hebben we het erg naar ons zin gehad en zouden wij graag nog eens terugkomen als we de kans krijgen.

Value Engineering

Value Engineering is niet bepaald iets wat je in de collegebanken van de TU uitgelegd krijgt, dus mochten we ons binnen AG orienteren en verdiepen aan de hand van literatuur en gesprekken.

Het was erg leuk om te zien dat de medewerkers zo bereid waren om te helpen, op verzoeken voor afspraken heeft iedereen (m.u.v. de vakantiegangers) netjes en behulpzaam gereageerd. Ook tijdens de lunch ging het proces van informatieuitwisseling gewoon door; mensen zijn benieuwd wat die nieuwe studenten in dat afgesloten hokje uitspoken.

Als eindproduct hebben wij ook een poster gemaakt over Value Engineering. Bij de poster is een aanvullend rapport geschreven. Al met al gingen de twee weken in het kantoorpand snel voorbij, ondanks het lekkere weer buiten!