's-Hertogenbosch WO ABN AMRO

ACF NL is onderdeel van ABN AMRO Commercial Banking en is dé werkkapitaalverstrekker binnen Nederland.Afdeling Clients, waar de functie van Asset Manager onderdeel van is, is eindverantwoordelijk voor de Nederlandse klantportefeuille (ongeveer 585 klanten).

Dit betreft zowel het commercieel beheer (NPS, zorgplicht, klantbehoud, klantuitbreiding, klant- en kredietrisico)als het operationele beheer (onboarding, operationele uitvoering van financierings- en serviceovereenkomsten, asset- ,en financieringsbeheer).Afdeling Clients bestaat uit twee klantafdelingen: Relatiemanagement Management en Asset Management.

  • Relatiemanagement  Management (RM) richt zich op de lange termijn focus door het commercieel onderhouden en uitbouwen van de klantrelatie.
  • Asset Management (AM) richt zich op het juist en tijdig uitvoeren van de dagelijkse operationele zaken omtrent de financieringsovereenkomsten en beheer van assets. Asset Management zorgt voor de juiste waarderings- en financieringsgrondslagen van debiteuren en voorraden. Asset Management is het dagelijkse aanspreekpunt voor de klant voor operationele zaken.

Je dagelijks werk als Asset Manager

KlantbeheerJe onderhoudt contacten met de klant over mogelijke vraagstellingen vanuit de financierbaarheid van de debiteuren en voorraadportefeuille. Waardeert alle assets conform beleid. Is het 1e aanspreekpunt voor de klant inzake de financiering.AnalyseJe maakt periodiek diepgaande analyses over de debiteuren en voorraadportefeuille van de klant. Dit doe je door de klantdashboards te interpreteren en analyseren. Je geeft advies richting de relatiemanager en de fiatterende instantie.OnboardingSamen met de afdeling Sales zorg je ervoor dat nieuwe klanten snel en adequaat van start kunnen gaan met hun financiering bij ACF NL. Je bent leidend in het onboardingsgesprek, waarbij je alle facetten van Asset Management hierin toelicht.MonitoringJe bent verantwoordelijk voor de risicomonitoring van je klantportefeuille. Dit doe je deels op basis van diverse geautomatiseerde early warnings, maar bovenal op basis van jouw kennis van je klant.KlantbezoekAfhankelijk van de behoefte bij de klant, leg je zelfstandig (of samen met Relatiemanagement) klantbezoeken af. 

De toekomst van Asset Management

Net als ABN AMRO is ook ACF NL in transitie, waarbij we ook voor de functie van Asset Manager de nodige veranderingen voorzien. We staan aan de vooravond van implementatie van nieuwe producten, processen en innovatieve IT-oplossingen, om zodoende de klant nog sneller en effectiever over hun financiering te kunnen laten beschikken.Voor AM zal dit betekenen dat we van een meer klant specifieke en operationele rol,  de transitie gaan maken naar een approach op sector/portefeuilleniveau. Hierbij zullen statistieken en trends op portefeuille/sectorniveau leidend zijn voor onze klant approach.  Dit doen we vanuit de visie dat we op deze manier nóg meer klant toegevoegde waarde kunnen leveren met slimmere processen en IT-oplossingen.

Wat verwachten we van jou?

Zoals beschreven zal de functie van Asset Manager binnen afzienbare tijd veranderen. Om wél direct van toegevoegde waarde te kunnen zijn, verwachten we iemand die zich de inhoud van het vak (debiteuren en voorraadfinanciering) snel eigen kan maken.

Maar misschien nog wel belangrijker, verwachten iemand met een frisse blik op bancaire financieringen. Iemand die actief met de afdeling AM mee kan denken om de transitie naar sector/portefeuille approach concreet vorm te geven. Wij willen door jou uitgedaagd worden!

Om deze duale rol goed invulling te geven, verwachten we een aantal zaken van je.

  • Afgeronde WO-opleiding (voorkeur Bedrijfseconomie/ Business Administration/Econometrie)
  • Het liefst ben je net gestart op de arbeidsmarkt
  • Sterk analytisch vermogen en het vermogen om analyses in ‘jip en janneke’ taal over te brengen
  • Innovatief denkvermogen; wij willen door je worden uitgedaagd
  • Bewezen track record om je de inhoud snel eigen te maken

En dan tot slot.....

Deze functie van Asset Manager, vraagt meer dan dat we voorheen van een Asset Manager hebben verwacht. Dit maakt het nog interessanter en biedt kandidaten met potentie veel kansen.

De afdeling Clients staat centraal binnen de organisatie en biedt jou de unieke kans om ACF NL snel te leren kennen. En afhankelijk van jouw ambitie……….is de rol van Asset Manager slechts het begin!

Interesse?

Neem dan contact op met Koen de Peyper (koen.depeyper@abnamrocomfin.com/ 06-11 37 27 07) of Wilburt van den Oetelaar(Wilburt.vandenoetelbaar@abnamrocomfin.com/ 06-53 65 79 25). Wij maken graag kennis met je!

Delen: