AchmeaLeusden HBO/WO MASTER

Binnen de afdeling Financial Control van Zilveren Kruis zijn we op zoek naar een Financial Controller. Als nieuwe collega kom je de afdeling versterken met je energie, nieuwsgierigheid en leergierigheid.

De functie

Financial Control ondersteunt het management van de divisie door het geven van inzicht in het financieel resultaat en balansposities. We verzorgen de maandafsluiting, brengen advies uit en stellen notities op (financieel en niet financieel) voor de directie en het management. Hierbij houden we uiteraard rekening met de geldende wet- en regelgeving. Daarnaast heb je op regelmatige basis contact met in- en externe accountants. Het is dan ook belangrijk je werk te structureren en te onderbouwen door het opstellen van controleplannen en dossiers, waarin je documenteert hoe je tot bepaalde resultaten en conclusies bent gekomen. 

Verder is Financial Control verantwoordelijk voor communicatie met externe toezichthouders zoals de Nederlandse Zorgautoriteit en het Zorginstituut Nederland op het vlak van de Zorgverzekeringswet en de Wet Langdurige Zorg. Hiervoor worden meerdere verantwoordingsrapportages opgesteld. Als team zijn we verantwoordelijk voor het tijdig, volledig en juist opleveren van de verschillende rapportages. 

Het profiel

Je maakt je de rol van Financial Controller binnen Zilveren Kruis zo snel mogelijk eigen, legt de lat steeds een stukje hoger en daagt jezelf en het team uit. Je hebt lef, durft te vragen en zaken ter discussie te stellen. Je werkt zorgvuldig en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan. We begrijpen dat fouten maken erbij hoort, maar het is belangrijk dat je dit ziet als een kans om het volgende keer beter te doen. 

Om succesvol te zijn in deze functie, is zelf de regie pakken en verantwoordelijkheid nemen van groot belang. Dit geldt zowel bij het opstellen van rapportages en analyses als het vastleggen van uitgevoerde werkzaamheden. Je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen en maakt je complexe materie snel eigen. Je bent geïnteresseerd in het hoe en waarom van zaken, bijt je vast in de materie en laat pas los als je tevreden bent. Je creëert draagvlak in de organisatie en houdt hierbij rekening met de verschillende belangen. Verder heb je goede communicatieve vaardigheden die ervoor zorgen dat het contact met collega’s en externe partijen (zoals accountants en toezichthouders) soepel verloopt, ook in tijden van piekbelasting. 

Daarnaast voldoe je uiteraard ook hieraan: 

  • WO werk en denkniveau 
  • Affiniteit met de zorgsector 
  • Een kei in uitvoeren van analyses 
  • Stressbestendig 
  • Goed kunnen plannen en eigen taken organiseren 
  • Flexibele instelling 


Relevante werkervaring is een pré. 

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en deze zichtbaar afweegt, ongeacht of je direct of indirect klantcontact hebt. Je bent gedreven om de klant te bieden wat hij/zij werkelijk nodig heeft. 

Jouw afdeling

Naast een goede werksfeer bij een solide bedrijf bieden we je uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We bieden je de mogelijkheid om flexibel te werken (zodat je privé en werk optimaal kunt combineren), een eindejaarsuitkering en natuurlijk een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering. Ook vinden we het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen tijdens je loopbaan en bieden je daarom diverse opleidingsmogelijkheden. De functie is voor 36 uur per week binnen de divisie Zilveren Kruis, locatie Leusden. De functie inschaling is afhankelijk van je opleiding/voorkennis en werkervaring. De functie is per direct beschikbaar. 

Wij bieden

Nu je interesse is gewekt, stellen wij als Financial Control ons graag verder aan je voor. Onze afdeling bestaat uit collega’s die met hart en ziel werken aan het verbeteren van onze organisatie in het belang van onze klanten. Samenwerken, continue verbeteren, vertrouwen en waarmaken zijn kernwoorden die in het DNA van ons team zijn ingebakken. Kernwaarden die van groot belang zijn voor een stabiele basis die nodig is om te werken in een sterk veranderende omgeving. 

Zilveren Kruis is met bijna 4,2 miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland met ruim 2500 medewerkers op de vestigingen Leiden, Leusden en Zwolle. Een deel van deze medewerkers is werkzaam op de afdeling Financial Control (17 medewerkers). Wij zoeken een bevlogen collega die om kan gaan met de druk van deadlines en bijbehorende piekbelasting. Maar die ook weet hoe je met je teamleden moet ontspannen om successen te behalen en te vieren.  

Wij begrijpen dat het proberen uit te leggen van de teamspirit in een aantal woorden nooit in de buurt komt van de echte ervaring. Wij nodigen je dan ook van harte uit om contact op te nemen met een van onze financial controllers die je haarfijn kunnen uitleggen waarom zij met zoveel plezier werken als financial controller bij Zilveren Kruis. Schroom niet om ook zonder werkervaring in de zorg contact te zoeken. 

Solliciteren en meer weten?

Voor vragen kun je contact opnemen met Gijs Aanen op 06-13 33 36 14 (WhatsApp of bellen) of stuur je sollicitatie (CV + motivatie) via onderstaande link op. Voor vragen over het team Financial Control kun je contact opnemen met Selfet Akcan (06-10695733) of Linda Buiks (06-13666097).

Direct solliciteren

Doorlopend