AchmeaTilburg/Apeldoorn 0-3 jaar HBO/WO

Je klant heeft een juridisch probleem. Jij lost dat probleem op. Dat doe je op een manier die past bij de klant. Ook weet je hoe je juist omgaat met de verschillende emoties waar je mee te maken krijgt. Je voert zelf juridische procedures bij gerechtelijke en buitengerechtelijke instanties.

De functie
De zaaksoorten waar je mee te maken krijgt op het gebied van arbeidsrecht zijn bijvoorbeeld ontslagzaken, loonvorderingen en functiewijzigingen. Bij contractuele zaaksoorten kun je denken aan consumentenkoop en –verkoop, energie-, telecom- en verzekeringszaken.

In deze functie blijf je jezelf verder ontwikkelen, maar ook onze dienstverlening. Hoe kunnen we de klant nog beter bedienen? Over deze vraag kun jij bijvoorbeeld in projectvorm meedenken. Daarnaast werk je graag samen met je collega’s om de teamdoelstellingen te halen. 

Klinkt je dit aantrekkelijk in de oren? Kunnen we op jou rekenen? Dan ben jij onze nieuwe junior jurist arbeid en civiel!

Het profiel

Als junior jurist heb je: 

  • een afgeronde Bacheloropleiding Nederlands Recht;
  • een afgeronde Masteropleiding Arbeidsrecht;
  • tot 3 jaar ervaring met het behandelen van dossiers bij een juridische dienstverlener of bij een advocatenkantoor. Het is een pré wanneer je al enige juridische werkervaring hebt opgedaan via een stage of elders;
  • naast je studie nevenactiviteiten vervuld (hoeven niet juridisch inhoudelijk te zijn); 
  • een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
  • een uitstekende kennis van Windows, want we werken vanuit een volledig gedigitaliseerde omgeving. 

We vinden het belangrijk dat je jezelf graag als professional wil blijven verbeteren en verdiepen in de materie. Je staat er dan ook voor open aanvullende opleidingen en trainingen te volgen. Je bent daarnaast analytisch en je neemt makkelijk besluiten. Je weet mensen te overtuigen en je bent flexibel. Je neemt makkelijk initiatief, je bent ondernemend en je gaat voor resultaat. 

Je herkent je in woorden als harde werker, creatief en ondernemend. Je durft lef te tonen en je bent iemand die gaat voor een goede klantrelatie en proactief handelt in het belang van de klant. Daarbij neem je de klant als uitgangspunt in het handelen en heb je als persoonlijk adviseur bij het maken van keuzes diens belang steeds in het achterhoofd.

Jouw afdeling

Je gaat werken binnen de afdeling Algemeen Juridische Zaken van Stichting Achmea Rechtsbijstand in een gemengd team met arbeids- en civielrechtelijke juristen op de locatie Tilburg of Apeldoorn. Het team bestaat gemiddeld uit 5 junior, 10 medior en 5 senior juristen. Algemeen Juridische Zaken zijn zaken die op arbeid, civiel en verkeersrecht het meest voorkomen. AJZ bestaat in totaal uit 7 teams, verspreid over de locaties Tilburg, Leiden, Apeldoorn en Leeuwarden. 

Stichting Achmea Rechtsbijstand is de grootste juridische dienstverlener van Nederland die de rechtshulp verzorgt voor de merken Avéro, Centraal Beheer Achmea, FBTO en Interpolis. We helpen jaarlijks 170.000 particuliere en zakelijke klanten die via hun rechtsbijstandverzekering een conflict willen oplossen. Met circa 650 medewerkers zijn we de grootste en dé bepalende rechtshulpverlener in Nederland. Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft ten aanzien van haar juridische dienstverlening een onafhankelijke positie binnen. Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft vertrouwen en respect, ondernemerschap, verantwoordelijkheid, verbinden en samenwerking hoog in het vaandel staan.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een moderne, enthousiaste organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering en goede pensioenvoorzieningen. De salarisschaal begint bij € 2.543,- (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week excl. eindejaarsuitkering en vakantiegeld). Wij bieden in eerste instantie een jaarcontact. Het betreft een functie voor 36 uur per week te verdelen over 5 dagen, met als standplaats Tilburg. En je kunt per 1 januari a.s. starten!

Solliciteren en meer weten?

Neem voor vragen over de procedure contact op met Esther Rutters, recruiter op 06 20431786.

We hechten daarbij veel waarde aan je gerichte en overtuigende motivatie als ook aan je visie op het vak(gebied). Daarnaast vinden we het belangrijk dat de in het profiel genoemde opleidingen afgerond zijn. 

Een online assessment en een Pre Employment Screening zijn vaste onderdelen in de sollicitatieprocedure.

Direct solliciteren

Doorlopend