AchmeaTilburg HBO/WO MASTER

Wil jij als juridisch adviseur zaken oplossen, waar iedereen mee te maken krijgt? Wil jij leren hoe je een geschil goed uit moet vragen, hoe je om moet gaan met emoties en hoe je binnen een zo kort mogelijk tijd een klant kunt ontzorgen?

Dan ben jij onze nieuwe collega binnen het contact center van Achmea Rechtsbijstand! Je bent telefonisch het eerste aanspreekpunt voor alle binnenkomende vragen op het gebied van Bestuursrecht.

De functie

Als Juridisch Adviseur registreer je nieuwe verzoeken en stel je polisdekkingen vast. Dit betekent dat je de klant identificeert, en vervolgens een digitaal dossier aanlegt. 

Hierna bekijk je hoe de zaak het beste afgehandeld kan worden en adviseer je de klant waar mogelijk direct juridisch inhoudelijk over zijn/haar rechtspositie. Hierbij houd je in het bijzonder rekening met de klantwens en onderzoek je actief welke acties de klant zelf al dan niet kan ondernemen. 

Je handelt alle meldingen, die op de afdeling Intake & Advies behandeld worden dusdanig af, dat er een goede balans ontstaat tussen de verwerkingstijd en de kwaliteit van de meldingen. Dit is gebaseerd op vastgestelde normen binnen de afdeling Intake & Advies.

Als Juridisch Adviseur heb je kennis van en adviseer je over het rechtsgebied bestuursrecht. Je start op het rechtsgebied bestuursrecht met een interne opleiding. Wanneer je op je dit rechtsgebied naar wens functioneert, wordt je door middel van het volgen van een interne opleiding voorbereidt op het volgende rechtsgebied. Na ongeveer één jaar ben je op alle rechtsgebieden inzetbaar.

Het profiel

Als Juridisch Adviseur heb je: 

 • Een afgeronde studie HBO rechten (geen MER of SJD), specialisatie bestuursrecht of een afgeronde bachelor/master WO Rechtsgeleerdheid, bij voorkeur afstudeerrichting bestuursrecht.
 • Bij voorkeur werkervaring in een Contact Center opgedaan. Bewuste keuze voor het werken in een contact center is een must.
 • Je kunt omgaan met weerstand.
 • Je kunt knopen doorhakken.
 • Je blijft continu je kennis en vaardigheden vergroten, ook als daar niet actief om wordt gevraagd.
 • Relevante werkervaring met bestuursrecht is van groot belang.
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.


Je beschikt over de volgende competenties: 

 • Klantgericht 
 • Analytisch 
 • Overtuigend
 • Besluitvaardig 
 • Snel kunnen schakelen
 • Creatief


Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.

Jouw afdeling

Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) maakt onderdeel uit van het Achmea-concern en werkt voor de labels Avéro, Centraal Beheer, FBTO en Interpolis. We zijn de grootste en dé bepalende rechtshulpverlener in Nederland met locaties in Tilburg, Leiden, Apeldoorn en Leeuwarden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg.

Intake & Advies is het juridisch contact center van SAR. Hier vindt het (veelal telefonische) eerste contact met de klant plaats. Intake & Advies (ca. 150 juridische adviseurs) neemt de melding aan, beoordeelt polisdekking en biedt de klant een op maat gesneden inhoudelijk advies of communiceert op heldere wijze over de verdere afhandeling van een dossier door de afdeling Algemene Juridische Zaken en Bijzondere Juridische Zaken van SAR. 

Vanwege de contactomgeving, wordt op Intake & Advies gewerkt met heldere kwantiteits- en kwaliteitseisen waaraan je als medewerker moet voldoen. Binnen Intake & Advies kennen wij werkstromen als inbound, outbound en (digitale) post. Op termijn verwachten we ook de werkstroom videobellen. In deze functie procedeer je niet.

Wij bieden

Wij bieden een afwisselende baan in een moderne, enthousiaste organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorzieningen en een marktconform salaris. 

Je start op het rechtsgebied bestuursrecht met een interne opleiding en vaardigheidstraining. Wanneer je op dit rechtsgebied naar wens functioneert, word je opgeleid voor een tweede rechtsgebied. Hiernaast hebben we aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. 

Het betreft een functie voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week, met standplaats Tilburg. Wij bieden een jaarcontract, met een startsalaris van € 2260,-  bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Verder is het belangrijk dat je binnen een straal van 1 uur reistijd van Tilburg woont inclusief files.

Solliciteren en meer weten?

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

 • Een kort telefonisch interview na cv- en briefselectie;
 • Een online persoonlijkheids- en intelligentietest;
 • Bij een positieve uitslag van de test een eerste gesprek met een teammanager en specialist;
 • Een arbeidsvoorwaardengesprek;
 • Een Pre Employmentscreening is een vast onderdeel van de selectie.


We starten eind september/begin oktober 2017 met een groepje nieuwe medewerkers. De eerste maand dien je fulltime beschikbaar te zijn i.v.m. het interne opleidingstraject. Graag ontvangen we een motivatiebrief waarin je beschrijft waarom het werken bij een rechtsbijstandsverzekeraar jou aanspreekt, wat je kennis en ervaring met bestuursrecht is en wat jouw toegevoegde waarde zal zijn. Ook ontvangen we graag je cijferlijst van het laatste jaar. Deze kun je toevoegen aan het bestand van je brief of cv.

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Esther Rutters, Recruiter, op (06) 2043 1786.

Direct solliciteren

Doorlopend