Antea GroupOosterhout WO/HBO

'Sla je vleugels uit met deze afstudeeropdracht op het gebied van Geluidsverstoring van vogels. Zie jij een uitdaging in het onderzoeken op welke wijze effecten van geluiden op vogels realistisch kunnen worden beoordeeld?'

Dit is jouw uitdaging

In de samenleving speelt de verstoring van broedvogels steeds vaker een rol. Enerzijds bij evenementen die plaatsvinden in het broedseizoen, anderzijds bij de realisatie van bedrijven en infrastructuur nabij natuurlijke gebieden. Activiteiten die leiden tot verstoring van broedvogels zijn in het kort gezegd in overtreding van de wet. In de literatuur en huidige toetsingen zijn verschillende beoordelingsmethoden en kaders bekend die allen een eigen beeld geven van eventuele effecten. Wij zijn daarom benieuwd naar wat nu dé juiste methode is; die vogelsoorten niet tekort doet, maar die ook praktisch implementeerbaar is. Om deze reden zijn wij opzoek naar een afstudeerder die middels een literatuurstudie eerst de beschikbare kennis van het onderwerp analyseert en op basis hiervan een (of meerdere) methode(s) gaat testen.

Bij het testen van methode(s) kan gedacht worden aan gedragswaarnemingen van broedende vogels, al dan niet in combinatie met geluidsmetingen, tijdens evenementen (festivals en motorcross). Indien je een andere slimme aanpak kan bedenken staan wij hier natuurlijk ook voor open. Vanzelfsprekend zal je tijdens de werkzaamheden begeleid en ondersteund worden door ervaren ecologen en geluidstechneuten, zodat jij kunt groeien en je verder kan ontwikkelen tijdens de uitvoer van deze opdracht.

Wat vragen we van jou?

In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar een stagiaire met ambitie, passie voor vogels én met de wil om het beste uit zichzelf (en anderen) te halen. Om voor deze opdracht in aanmerking te komen, beschik je over:

  • je bent een student biologie (of soortgelijke studie) die opzoek is naar een afstudeerstage;
  • je hebt duidelijke affiniteit met vogels;
  • je bent pro actief en kunt zelfstandig werken;
  • je hebt een scherp analytisch vermogen;
  • je bent leergierig, werkt graag samen en staat open voor input vanuit je omgeving.

Werken bij Antea Group

Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Daarnaast bieden wij prima arbeidsvoorwaarden die je kunt aansluiten op jouw wensen en behoeften. Antea Group kent een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit en staan met beide benen op de grond. Kortom, je voelt je snel thuis in onze organisatie.

Antea Group en Ruimte

Als onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau is Antea Group actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. Ruimte is daar één facet van. De businesslijn Ruimte en Water begeleidt opdrachtgevers bij het haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar maken van ruimtelijke opgaven in stedelijk en landelijk gebied. We zetten onze kennis van ruimtelijke ordening, water- en waterveiligheid, wet- en regelgeving en processen in om tot duurzame oplossingen te komen.

Antea Group
Understanding today. Improving tomorrow.

Interesse

Laat ons in een motivatiebrief en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt.

Meer informatie:

Neem contact op met Yordi Zeijpveld, telefoonnummer 06 - 51 20 02 45.

Direct solliciteren

Doorlopend