In overleg HBO/WO Antea Group

'Leergierig, ambitieus, op zoek naar een kans om jezelf binnen je vakgebied te ontwikkelen? Bij Antea Group krijg je de ruimte om jezelf te bewijzen in een omgeving vol uitdagingen. Een verrijking voor jezelf én een mooie start van je carrière.'

Dit is jouw uitdaging

Infrastructurele projecten worden veelal aanbesteed met een geïntegreerd contract als basis. Dit betekent dat de aannemer verantwoordelijk is voor het ontwerp, de uitvoering en de kwaliteit van het project. De opdrachtgever toetst de kwaliteit en betrouwbaarheid van het werk van de aannemer. Het door Rijkswaterstaat ontwikkelende Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) wordt algemeen toegepast door overheden om hun infrastructurele projecten te beheersen.

Voor aanbestedingen en contractbeheersing is de Best Value methodiek in opkomst. Bij Best Value is de aannemer 'in the lead'. Het uitgangspunt is dat de aannemer de expert is en op basis van deze expertise het best het project uitvoeren. De aannemer is vrij om naar eigen inzicht te handelen. Voordeel voor opdrachtgever is dat zij minimale controle hoeft uit te voeren. Er treedt ten opzichte van SCB een verschuiving op in het controleren, beheersen, vertrouwen en loslaten.

Binnen Antea Group staat het Kernteam SCB aan de lat voor de kennisontwikkeling op het gebied van contractbeheersing en borging van die kennis in de organisatie. Met de publicatie van de door het kernteam ontwikkelde Werkwijzer SCB "Dynamische contractbeheersing" is er voor collega's een standaard aanpak met processen en modeldocumenten beschikbaar. Het Kernteam SCB wil haar werkwijzer uitbreiden met informatie over de toepasbaarheid van SCB bij Best Value projecten. Jouw onderzoek heeft dan ook tot doel om inzichtelijk te maken op welke wijze SCB kan worden toegepast bij een Best Value project.

Wat vragen we van jou?

In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar mensen met ambitie, met passie voor hun werk. Aankomende professionals die vakkennis combineren met de wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Om voor deze afstudeeropdracht in aanmerking te komen, voldoe je aan de volgende criteria:

  • je bent hbo of wo-student planologie, civiele techniek, (technische) bedrijfskunde, bestuurskunde of je doet een andere passende opleiding;
  • je hebt affiniteit met (het doorgronden van) processen en samenwerkingsvormen;
  • je hebt aanleg voor het schrijven van teksten en vindt het leuk om je boodschap middels beeldmateriaal en lay-out aantrekkelijk te maken;
  • je kunt zelfstandig werken maar overlegt waar nodig;
  • je bent analytisch sterk en hebt kennis van diverse vormen van onderzoek.

Afstuderen bij Antea Group

Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. We kennen een informele bedrijfscultuur en gaan voor kwaliteit. Kortom, je voelt je snel thuis in onze organisatie. Uiteraard bieden we je een marktconforme stagevergoeding en uitstekende begeleiding.

Antea Group en Contracten

Als onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau is Antea Group actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. Het contract is een belangrijk instrument om tot succesvolle projecten te komen. Onze levert hierbij brede ondersteuning aan opdrachtgevende en opdrachtnemende instanties. Dit doen we van RAW-bestek tot geïntegreerd contract, van de voorbereiding tot en met de uitvoering. Onze kracht? Dat is de combinatie van technische kennis met de knowhow van risico-, kosten- en projectmanagement.

Antea Group
Understanding today. Improving tomorrow.

Interesse?

Laat ons in een motivatie en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en waarom je wil afstuderen bij Antea Group.

Meer informatie:

Neem contact op met Judith van Tongeren, telefoonnummer 06 - 22 69 89 87.

Delen: