BoskalisRotterdam 32 uur 0-2 jaar HBO

Ben je recent afgestudeerd aan een economische of technische HBO-opleiding? Sta jij in jouw vriendengroep bekend als degene die het voortouw neemt als er iets georganiseerd of gepland moet worden? Ben je klaar om jouw planning skills naar een next level te tillen?

De functie

Ben je recent afgestudeerd aan een economische of technische HBO-opleiding? Sta jij in jouw vriendengroep bekend als degene die het voortouw neemt als er iets georganiseerd of gepland moet worden? Ben je klaar om jouw planning skills naar een next level te tillen? Wil je graag een bijdrage leveren aan indrukwekkende projecten, zoals het versterken van de Markermeerdijken over een lengte van circa 33 kilometer? Lees dan snel verder, want Boskalis Nederland is op zoek naar een Junior Project Planner. Dé ideale functie voor een ambitieuze starter!  

Een planning is een visualisatie van een project op papier; en dat is precies waar jij als Junior Project Planner op gaat focussen. In de rol van Junior Project Planner word je verantwoordelijk voor de planning van complexe multidisciplinaire projecten in de tender- of uitvoeringsfase. Als Junior Project Planner heb je het vermogen om een project in je hoofd te bouwen voordat er ook nog maar één machine op de projectlocatie is geweest. Zowel tijdens de tender- als uitvoeringsfase heb je het volledige overzicht over de planning en daardoor ben jij dé vraagbaak voor de Tender Manager en/ of Project Manager en het projectteam. Jouw grootste uitdaging ligt in het opstellen en visualiseren van een planning die voor iedereen bruikbaar is. Met andere woorden; jij gaat ervoor zorgen dat iedereen zich aan een projectplanning kan én wil conformeren.   

Uiteraard ben je benieuwd wat je als Junior Planning Engineer gaat doen: 

 • Informatie uit contractstukken en/ of tenderdocumenten verzamelen die nodig zijn om een (detail)planning op te kunnen stellen. Je bent hiervoor afhankelijk van verschillende disciplines. 
 • Gevraagd en ongevraagd reageren op planning- en risico vraagstukken voor tenders en projecten in uitvoering.
 • (Detail)planning voor multidisciplinaire projecten opstellen, visualiseren en onderhouden. 
 • Planning helder uitleggen aan het projectteam.
 • Complexe projectplanning uit de tenderfase omvormen naar een baseline planning voor projectbeheersing en ondersteuning. 
 • (Interne) klanten meenemen in de keuzes die gemaakt zijn ten aanzien van de planning.
 • Tenderdocumenten reviewen en projectsamenvatting opstellen.

Jouw eerste project 

Het eerste project waar je op gaat starten is de alliantie Markermeerdijken met als standplaats Katwoude. In samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier versterkt Boskalis, samen met consortiumpartners, ruim 33 kilometer Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam. De dijk is niet stabiel genoeg om ruim 1,2 miljoen Noord-Hollanders te beschermen tegen het water. 
Ook word je als Junior Planning Engineer betrokken bij diverse tender- en planningswerkzaamheden op ons kantoor aan de Waalhaven in Rotterdam. Als jij laat zien dat je ambitie hebt, is het mogelijk om door te groeien naar een senior rol binnen Boskalis Nederland.    

Wie jij bent

Jij bent de Junior Project Planner waar we naar op zoek zijn als je het volgende meeneemt: 

 • Een afgeronde HBO-opleiding in een economische of technische richting, eventueel aangevuld met een tot twee jaar werkervaring.  
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Affiniteit met techniek en interesse in de projecten van Boskalis. 
 • Resultaatgerichte- en proactieve instelling, analytische blik en het vermogen om abstract te denken.   
 • Ervaring met Primavera is geen harde eis, wel een pre. Als je nog geen ervaring hebt met Primavera begin je direct bij je start met een cursus. 
 • Tot slot heb je kennis van MS-project, ben je woonachtig in het groot Randstedelijk gebieden vind je het geen probleem om op verschillende projectlocaties in Nederland te werken. 

Wij bieden

Werken bij Boskalis Nederland als Junior Project Planner betekent werken in een organisatie met korte lijnen en zowel top-down als bottom-up verloopt de communicatie soepel. Onze organisatie wordt gekenmerkt door de kernwaarden ondernemerschap, passie & trots, lerend vermogen, ondersteunend samenwerken en professionaliteit. De werksfeer kan getypeerd worden als prettig informeel. Oog voor kwaliteit en dienstverlening hebben we binnen onze organisatie hoog in het vaandel staan.  

Over het bedrijf

In de rol van Junior Project Planner kom je te werken bij Boskalis Nederland. Boskalis Nederland is als onderdeel van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. de business unit die actief is op de Nederlandse markt. We treden op als opdrachtnemer van omvangrijke en complexe projecten en/of als partner in Design & Construct opdrachten. We participeren in publiek-private projecten en zijn medeontwikkelaar van nieuwe ruimte en natuur. Als partner van de klant realiseren wij complexe infrastructurele werken binnen de keten van ontwerp, projectmanagement en uitvoering. We streven ernaar onze oplossingen zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en te realiseren. Onze voornaamste opdrachtgevers zijn Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, gemeenten en private opdrachtgevers. 

Boskalis Nederland heeft kantoren in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nieuw-Vennep. Bij onze organisatie zijn circa 1.000 medewerkers werkzaam en wordt een gezamenlijke omzet gerealiseerd van zo’n € 500 mio.

Extra informatie

De functie van Junior Project Planner kan parttime (32 uur) en fulltime (40 uur) worden ingevuld. Je standplaats is Rotterdam, maar een groot deel van je tijd breng je door op projecten zoals Markermeerdijken. Bij deze functie hoort een leaseauto.

Neem contact op

Rose-Mary Joppe
tel: +31 68 379 1438

Direct solliciteren

Doorlopend