BoskalisKatwoude 24 uur WO

Ben je bezig met de WO-opleiding Rechtsgeleerdheid en wil je de collegebanken graag verruilen voor een werkplek bij een aannemer?

De functie

Ben je bezig met de WO-opleiding Rechtsgeleerdheid en wil je de collegebanken graag verruilen voor een werkplek bij een aannemer? Vind je de projecten van Boskalis Nederland razend interessant? Wil je in korte tijd veel leren over de juridische aspecten die komen kijken bij het uitvoeren van een dijkversterkingsproject? En weet je daarnaast van aanpakken? Dan zijn we op zoek naar jou voor de meewerkstage op het project Markermeerdijken.  

Boskalis Nederland voert op Nederlandse bodem succesvol toonaangevende droge en natte infrastructurele projecten uit en verandert daarmee letterlijk de landkaart van Nederland. De projecten waar onze mensen aan werken veranderen niet alleen het Nederlandse landschap, maar maken ons land ook beter bereikbaar en/ of veiliger en creëren een betere leefomgeving. Het Markermeerdijken project is een mooi voorbeeld van een project gericht op het veiliger maken van de leefomgeving van ruim 1,2 miljoen Noord-Hollanders. De dijk is niet stabiel genoeg om de omwonenden te beschermen tegen het water en daarom wordt ruim 33 kilometer aan dijk tussen Hoorn en Durgerdam versterkt. Het bijzondere aan dit project is bovendien dat het wordt uitgevoerd door de Alliantie Markermeerdijken: een samenwerking tussen een publieke partner (het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) en een private partner (Boskalis Nederland met een combinant). 

Een project zoals de versterking van de Markermeerdijken heeft impact op de omgeving en vanaf december 2017 kunnen omwonenden en organisaties een zienswijze indienen waarmee ze kenbaar maken dat ze het (gedeeltelijk) niet eens zijn met het ontwerp-Projectplan Waterwet en diverse gecoördineerde ontwerpvergunningen. De zienswijzen worden inhoudelijk  beantwoord door juristen en specialisten (bijv. ecologen) vanuit de alliantie, het hoogheemraadschap en de betrokken provincie gezamenlijk. Als stagiair kun jij hierin een rol spelen.

Tijdens jouw stage bestaan je werkzaamheden onder andere uit het:

  • Analyseren en verwerken van ingediende zienswijzen. 
  • Opstellen van de beantwoording met behulp van input van specialisten.
  • Overleggen met senior juristen en/ of advocaten van een groot toonaangevend kantoor over de beantwoording  van de zienswijzen en de wijzigingen aan de planproducten. 

Wie jij bent

  • Je bent een 3e of 4e-jaars student WO-rechtsgeleerdheid met een focus op bestuursrecht/ omgevingsrecht.
  • Je houdt makkelijk overzicht, kunt goed analyseren en schiet niet snel in de stress. Je schrijft foutloos in de Nederlandse taal.  
  • Je bent circa 4 tot 6 maanden beschikbaar om minimaal 24 uur mee te werken.
  • Verder ben je zelfstandig, proactief, nauwkeurig en heb je affiniteit met de projecten van Boskalis Nederland.

Wij bieden

Stage lopen bij Boskalis Nederland betekent werken in een organisatie met korte lijnen en zowel top-down als bottom-up verloopt de communicatie soepel. Onze organisatie wordt gekenmerkt door de kernwaarden ondernemerschap, passie & trots, lerend vermogen, ondersteunend samenwerken en professionaliteit. De werksfeer kan getypeerd worden als prettig informeel. Oog voor kwaliteit en dienstverlening hebben we binnen onze organisatie hoog in het vaandel staan. 

Zoals je van een toonaangevend bedrijf mag verwachten, ontvang je een prima stagevergoeding. De toegevoegde waarde van een stage binnen Boskalis Nederland zit niet in de stagevergoeding maar in de relevante werkervaring die je op doet.

Over het bedrijf

Boskalis Nederland is als onderdeel van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. de Business Unit die actief is op de Nederlandse markt. We treden op als aannemer van omvangrijke en complexe projecten of als partner in Design & Construct opdrachten. We participeren in publiek-private projecten en zijn medeontwikkelaar van nieuwe ruimte en natuur. Als partner van de klant realiseren wij complexe infrastructurele werken binnen de keten van ontwerp, projectmanagement en uitvoering. We streven ernaar onze oplossingen zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en te realiseren. Onze voornaamste opdrachtgevers zijn de Nederlandse overheid, havenexploitanten, rederijen,  projectontwikkelaars, verzekeraars.

Boskalis Nederland heeft kantoren in Rotterdam, Capelle aan den IJssel  en Nieuw-Vennep. Bij  onze organisatie zijn circa 1.000 medewerkers werkzaam en wordt een gezamenlijke omzet gerealiseerd van zo’n €  500 mio.

Extra informatie

  • De standplaats van de stage bij het project versterking Markermeerdijken is Katwoude.
  • Er gaat een bus van Amsterdam Centraal naar de halte Hoogedijk in Katwoude met een reistijd van circa 23 minuten. 
  • Vanaf de halte is het nog 2 minuten lopen naar het kantoor. Kijk voor meer informatie over het Markermeerdijken project op www.markermeerdijken.nl.

Neem contact op

John van Etten
tel: +31 61 516 8986

Direct solliciteren

Doorlopend