CalcoMaarssen 40 uur 0-2 jaar MBO/HBO/WO MASTER

Oké, je hebt dan misschien geen hbo- of wo-diploma, maar dat betekent nog niet dat je geen ambitie hebt om iets van je carrière te maken. Bij Calco helpen we jou graag om aan jouw toekomst in de IT-sector te bouwen, want we zijn overtuigd dat jouw competenties en ambities meer zeggen dan een beh...

Ons traineeship ‘de Calco MasterClass®’ stond altijd al open voor alle studierichtingen op hbo-/wo-niveau, maar sinds vorig jaar hebben we dit traineeship ook open gesteld voor ambitieuze starters zonder hbo-/wo-diploma. Het kan iedereen namelijk gebeuren dat je misschien de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt of wegens omstandigheden moest stoppen met je studie. Als jij ons kunt laten zien dat je wel het juiste werk- en denkniveau hebt en over voldoende analytische skills beschikt, dan is ons IT-traineeship ook perfect voor jou!

Traineeship: de Calco MasterClass®

De Calco MasterClass® is een tweejarig IT-traineeship waarin je in de eerste twee maanden opgeleid wordt tot IT-professional en de 22 maanden die daarop volgen aan de slag gaat voor één van onze opdrachtgevers. Tijdens de opleiding maak je kennis met de verschillende rollen die er binnen de IT zijn en kijken we samen met jou welke functie het beste bij jou past. In deze richting ga je je vervolgens specialiseren en wij zoeken ondertussen een functie en opdrachtgever die aansluit bij jouw kwaliteiten. Eenmaal aan de slag bij je opdrachtgever word je gecoacht door een fieldmanager vanuit Calco en bieden wij je de juiste begeleiding en opleidingen zodat jij kan bouwen aan je toekomst als IT-professional.

Behaal alsnog een bachelor Informatica of Informatiekunde

Omdat we zien dat veel young professionals toch veel waarde hechten aan het hebben van een diploma, bieden we jou de mogelijkheid om naast het traineeship alsnog je bachelor Informatica of Informatiekunde te behalen. Doordat we samenwerken met de Open Universiteit kan jij de opleiding in modules volgen, naast je baan.

Wat vragen we van jou?

Net als onze trainees die wel een hbo- of wo-diploma hebben behaald, volg je de Calco MasterClass. Dat houdt in dat je een intensieve opleidingsperiode doorloopt en aan de slag gaat in IT-functie op hbo-/wo-werk en denkniveau. Tijdens de selectieprocedure moet je ons dus laten zien dat jij dezelfde analytische skills en communicatieve vaardigheden hebt én dat je gemotiveerd bent om in de IT aan de slag te gaan. Daarnaast vragen we:

 • Een havo- of vwo-diploma of hbo propedeuse, ongeacht je studierichting (mbo 4 is niet voldoende)
 • Affiniteit met IT: je moet ons kunnen uitleggen waarom de IT-wereld voor jou de juiste keuze is.
 • Analytische skills en communicatieve vaardigheden
 • Flexibiliteit: de meeste opdrachtgevers van Calco zitten in de Randstad. We verwachten daarom van je dat je bereid bent om naar de Randstad te verhuizen.

Wat bieden wij onze trainees?

 • Een uitdagend traineeship waarin je vanaf dag één betaald wordt en een fulltime contract voor onbepaalde tijd krijgt;
 • De mogelijkheid om alsnog je bachelor diploma Informatica/Informatiekunde te halen;
 • Persoonlijke begeleiding tijdens het hele traineeship, zodat je echt kan bouwen aan jouw toekomst in de IT;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder onbeperkte opleidingsmogelijkheden en een leaseauto of OV-jaarkaart;
 • Leuke personeelsevenementen zoals het jaarlijkse gala en wekelijkse vrijdagmiddagborrels.

Wat nog handig is om te weten over het traineeship:

 • Iedere 1e en 15e van de maand start er een nieuwe groep trainees. Je kunt dus op korte termijn bij ons starten.
 • De opleidingsperiode vindt plaats op ons hoofdkantoor in Maarssen.
 • Onze opdrachtgevers zitten verspreid door het hele land, maar zitten voornamelijk in de Randstad.

Is de Calco MasterClass jouw perfecte start in de IT-wereld?

Sollicitatiedeadline: uiterlijk 15 november

Solliciteer dan via onderstaand formulier en stuur ons je cv en motivatie mee. Zodra jouw sollicitatie binnen is, kan de gehele sollicitatieprocedure (twee selectiedagen) binnen 2 weken afgerond zijn en heb jij straks misschien dus wel een contract op zak!

Let op! Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

Tip: Bekijk de uitgebreide sollicitatieproceduresollicitatietips om jouw cv en motivatie nog verder te verbeteren.

Direct solliciteren

Doorlopend