CapgeminiUtrecht HBO

Capgemini is een van ’s werelds meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing diensten. Als reactie op het aantal opkomende innovatieve technologieën en de snelheid waarmee nieuwe technologieën toegepast kunnen worden, heeft Capgemini de Applied Innovation Exchange ...

Bedrijfsprofiel

Het AIE is een wereldwijd, groeiend netwerk van verschillende innovatieve centra die de focus van Capgemini waarborgen.

Vanuit het AIE worden klanten en partners van Capgemini gestimuleerd om van innovatie hun kerncompetentie te maken en om opkomende technologieën, zoals het Internet of Things, Big Data, Cloud en Cybersecurity, te doorgronden en toe te passen. Om het innovatieproces bij klanten op een op goede manier te begeleiden werkt het AIE met een beproefd framework. Met dit framework biedt het AIE een gestructureerde aanpak met zowel een technische insteek alsook een duidelijke business focus.

Het doel is om met de AIE toegang te bieden tot alle aspecten rondom innovatie voor Capgemini, onze partners en onze klanten wereldwijd. Binnen de AIE innovatieruimte in Utrecht Leidsche Rijn ondersteunen we een breed scala van klanten en partners. Ons doel is om, door middel van interactieve demonstraties en het delen van ervaringen, klanten kennis te laten maken met opkomende en nieuwe technologieën.

In samenwerking met de klant is het ons doel om tot innovatieve oplossingen te komen. Door middel van het framework is het AIE in staat om het proces van het ontdekken tot het daadwerkelijk toepassen van innovaties te minimaliseren. Hiermee kan het AIE op een vloeiende manier nieuwe innovatieve oplossingen uitwerken die de klant in staat stellen om te reageren op, en mee te gaan met, snelle veranderingen in de markt.

Profiel van de student

Ben jij een HBO student met een opleiding in de richting van ICT, gamedesign of 3D development? Heb je kennis van 3D ontwikkeling, ervaring met het maken van 3D modellen en bezit je meerdere van de onderstaande vaardigheden? Dan maken wij graag kennis met jou. Stuur ons jouw sollicitatie op, dan nodigen wij jou graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Vaardigheden

 • Affiniteit met AR en modelleren
 • Ervaring met Unity, C# en de best practices op het gebied van AR
 • Ervaring met 3D modeling
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Sterk technisch perspectief
 • Zelfstanding, gemotiveerd en zelfverzekerd

Pré

 • Ervaring met scrum / projectmatig werken
 • Portfolio met eigen ontwikkelde AR applicaties/demo’s

Onderzoeksopdracht

De verwachtingen voor Augmented Reality dit jaar zijn hoog gespannen. Mede daarom is het AIE op zoek naar een enthousiaste student die stage wil lopen binnen dit domein. Een aantal van de onderzoeksopdrachten is al vastgesteld, maar we waarderen het zeker als je zelf een gaaf idee hebt voor een onderzoeksvoorstel of AR demonstratie waar je vol enthousiasme aan wilt werken. Hoe dan ook zal de onderzoeksopdracht bestaan uit het uitvoeren van een onderzoek conform de eisen die hiervoor gesteld worden door je eigen opleiding.
Een onderzoeksmogelijkheid: Je gaat gericht onderzoek doen naar de best practises binnen Augmented Reality op het gebied van o.a. user experience, user interfaces en visualisaties. Verder ga je kijken naar de mogelijkheden waarop Capgemmini AR in kan gaan zetten. Vervolgens bestaat een groot deel van de stage uit het daadwerkelijk toepassen van de opgedane kennis en het ontwikkelen van een of meerdere AR applicaties.

Literatuur review

Je brengt huidig onderzoek in kaart op het gebied van o.a.:

 • Augmented Reality; 
 • best practices en failures op het gebied van AR, user experience en user interfaces.

Research:

 • je doet onderzoek naar de best practises binnen Augmented Reality en de mogelijkheden waarop Capgemini AR in kan zetten binnen verschillende sectoren.

Deliverables:

 • onderzoeksrapport / scriptie 
 • (optioneel) artikel/whitepaper voor publicatie
 • werkende prototypes; je ontwikkeld een of meerdere AR demo’s/applicaties waarbij je een bijdrage levert om de AR belevingen van gebruikers/klanten te maximaliseren
 • workshop: tegen het einde van je stage bereidt je een workshop voor waarin je nieuwe kennis die je opgedaan hebt tijdens je stageperiode presenteert aan collega’s binnen Capgemini.

Wie we zoeken

Een interessante, open werkomgeving met de mogelijkheid kennis te maken met Capgemini als organisatie en als potentiële werkgever;

 • Een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand;
 • Gebruik van een laptop gedurende de looptijd van de stageopdracht;
 • Anderhalve betaalde verlofdag per maand;
 • Vrijheid om te experimenteren met de laatste VR innovaties.

Stage lopen bij Capgemini betekent bijna altijd dat wij ook de intentie hebben om jou een interessante loopbaan aan te bieden als je klaar bent. Daarom is het met positief resultaat afsluiten van onze selectiedag voorwaarde om deze onderzoeksopdracht te gaan uitvoeren.

Interesse?

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met het Stagebureau via 030 6893216
of via email: stagebureau.nl@capgemini.com

Direct solliciteren

Doorlopend