Rotterdam 40 uur HBO/WO CGI Nederland

Overstromingen zijn wereldwijd een zeer groot probleem. In, bijvoorbeeld, Bangladesh alleen al sterven jaarlijks 5000 mensen als gevolg van overstromingen. Om de risico’s van overstromingen goed te kunnen analyseren zijn nauwkeurige hoogtekaarten nodig. Helaas zijn die niet overal ter wereld bes...

Functiebeschrijving:

IT Starts with you!
De meeste afstudeeropdrachten worden in overleg met jou gedefinieerd, dus als je al een idee hebt voor een afstudeeropdracht, dan is dat zeker bespreekbaar bij ons. Mocht je echter nog niet zo’n goed idee hebben, dan helpen wij je graag met het vinden van je (afstudeer)pad. Zoals hieronder bijvoorbeeld.

Hoe word je begeleid?
Tijdens je afstudeerstage word je begeleid door een ‘buddy’, die je door je stage heen helpt. Na je stage bieden we veel afstudeerders een baan aan. Je komt dan misschien in aanmerking voor een van onze intensieve starterstrajecten. Zo heb je mogelijk na je afstuderen meteen je 1e baan te pakken.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste universitaire student met een sterk analytisch vermogen. Ervaring met beeldverwerkingsanalyse en een goede beheersing van de Engelse taal een must.

Aanleiding
Overstromingen zijn wereldwijd een zeer groot probleem. In, bijvoorbeeld, Bangladesh alleen al sterven jaarlijks 5000 mensen als gevolg van overstromingen.
Om de risico’s van overstromingen goed te kunnen analyseren zijn nauwkeurige hoogtekaarten nodig. Helaas zijn die niet overal ter wereld beschikbaar.
Daarom zijn twee CGI’ers met het idee gekomen om gebruik te maken van de GNSS sensoren in smartphones om via crowdsourcing de huidige hoogtekaarten te verbeteren. Met een mobiel spel worden mensen geënthousiasmeerd om metingen uit te voeren. Deze metingen worden dan verzameld en gecombineerd met huidige data om de nauwkeurigheid van hoogtekaarten te verbeteren.
Dit idee heeft de regionale prijs in de European Satellite Navigation Competition gewonnen. Met deze prijs op zak is het nu tijd om het idee tot realiteit te brengen!

Opdracht
Bedenk een oplossing waarmee foto’s van smartphones geanalyseerd kunnen worden om er hoogtedata en vegetatie informatie uit te abstraheren. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met de privacyimplicaties van de inhoud van de foto’s.

Technologie
Met deze opdracht zul je je bezig houden met beeldverwerkingssoftware en -algoritmen. Daarnaast zal er een (kort) onderzoek gedaan moeten worden naar privacy wetgeving.

Stagevergoeding
CGI vergoedt €500 onkosten bruto per maand op basis van 40 uur per week afstuderen.

We willen het beste uit je halen. Durf jij het aan?
Is een opdracht innovatief, technisch of complex? Met jouw inzet en enthousiasme kun je het aan.
Voor jouw inzet krijg je wat terug. 

We bieden je alle ruimte om je te ontwikkelen. Rond je je opdracht succesvol af ga je dan verder specialiseren middels één van onze Graduate Classes. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en rekenen erop dat je zelf het voortouw neemt. 

Delen: