Eindhoven 40 uur HBO/WO CGI Nederland

CGI is bezig met de ontwikkeling van een innovatief systeem om de veiligheid van motorcoureurs te verhogen op motorcrosscircuits. De basis van het systeem maakt gebruik van videocamera’s om een “zone” op het circuit te bewaken. Dreigt er gevaar in een zone (gevallen rijder of overstekend publiek...

Functiebeschrijving:

IT Starts with you!
De meeste afstudeeropdrachten worden in overleg met jou gedefinieerd, dus als je al een idee hebt voor een afstudeeropdracht, dan is dat zeker bespreekbaar bij ons. Mocht je echter nog niet zo’n goed idee hebben, dan helpen wij je graag met het vinden van je (afstudeer)pad.

Hoe word je begeleid?
Tijdens je afstudeerstage word je begeleid door een ‘buddy’, die je door je stage heen helpt. Na je stage bieden we veel afstudeerders een baan aan. Je komt dan misschien in aanmerking voor een van onze intensieve starterstrajecten. Zo heb je mogelijk na je afstuderen meteen je 1e baan te pakken.

Wie zoeken wij?
Studeer jij Technische Informatica en heb je een interesse in real-time video processing en object detection? Ben je daarnaast enthousiast, communicatief en sociaal sterk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Aanleiding
CGI is bezig met de ontwikkeling van een innovatief systeem om de veiligheid van motorcoureurs te verhogen op motorcrosscircuits. De basis van het systeem maakt gebruik van videocamera’s om een “zone” op het circuit te bewaken. Dreigt er gevaar in een zone (gevallen rijder of overstekend publiek) dan waarschuwt het systeem de andere rijders. 

Opdracht 
Voor deze duo-opdracht zijn wij op zoek naar 2 studenten die samen onderstaande onderzoeken zullen oppakken. Hierbij verwachten we dat jullie laten zien goed te kunnen samenwerken. 

Onderzoek naar de mogelijkheden om de reactietijd van het systeem te versnellen: 
Bij een verbetering van de detectie-reactietijd worden rijders eerder gewaarschuwd en nemen het aantal “gevolg” ongevallen af.

Onderzoek naar het automatisch kalibreren van de “te bewaken zone”: 
De “te bewaken zone” is het deel van de baan waar rijders niet waargenomen kunnen worden door andere rijders als ze gevallen zijn. De meest voorkomende zone is de eerste 50-100m achter een springheuvel. 

Onderzoek naar geschikte hardware: 
Onderzoek naar geschikte hardware voor het product, hierbij kan gedacht worden aan de populaire Single Board Computers (Raspberry Pi, ODROID, etc), hardware versnelling (GPU). 

Onderzoek effect wisselende weersomstandigheden: 
Testen van het systeem bij wisselende weersomstandigheden en op basis van de testresultaten onderzoek uitvoeren naar aanpassing van sensoren en of uitbreiding van sensoren 

Onderzoek informeren hulpverleners (EHBO) indien een rijder gevallen is: 
Naast de primaire taak van het waarschuwen van rijders moet het systeem in de toekomst ook hulpverleners kunnen waarschuwen. Welk communicatiemiddel kan hiervoor het beste worden gebruikt?

Technologie
Bij de meeste opdrachten maak je gebruik van; openCV, real-time video processing, background substraction, image filtering. Je zal hierbij ontwikkelen in C++, Java of Python in een Windows en Linux omgeving.

Stagevergoeding
CGI vergoedt €500 onkosten bruto per maand op basis van 40 uur per week afstuderen.

We willen het beste uit je halen. Durf jij het aan?
Is een opdracht innovatief, technisch of complex? Met jouw inzet en enthousiasme kun je het aan. Voor jouw inzet krijg je wat terug. 

We bieden je alle ruimte om je te ontwikkelen. Rond je je opdracht succesvol af ga je dan verder specialiseren middels één van onze Masterclasses. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en rekenen erop dat je zelf het voortouw neemt. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Delen: