Ministerie van DefensieNederland 40 uur HBO/WO BACHELOR/WO MASTER/WO

Heb jij een diploma op ten minste hbo-niveau en wil je leiding geven aan een eenheid die wereldwijd inzetbaar is onder alle omstandigheden? Word dan officier bij het Korps Mariniers. Bij het Korps Mariniers gaan we tot het uiterste.

Daarom moet je beschikken over een ijzeren discipline, een uitstekende conditie en een groot doorzettingsvermogen. Let op! De sollicitatieprocedure is gewijzigd. Je kunt je nu niet meer zelf inschrijven voor de POST, maar wel opgeven voor de Fitheidstest. Heb je die gehaald, dan krijg je vervolgens een uitnodiging voor de POST.

Wat ga je doen?

Als troop commander bij het Korps Mariniers ben je wereldwijd inzetbaar onder alle omstandigheden. In ijzige kou en tropische hitte, in de stad en op ruig terrein. Je gaat op bivak in binnen- en buitenland (ook tijdens je opleiding) en kunt ook ingezet worden voor speciale missies of op uitzending in een risicogebied. Een groot deel van je tijd geef je echter leiding aan een troop op de kazerne in Nederland. Na een aantal jaren kun je een specialisatie volgen in bijvoorbeeld antitankwapens of mortieren, of bij een andere gespecialiseerde eenheid. Je kunt ook in aanmerking komen voor uitzending als troop commander in de West (Aruba en Curaçao) voor een periode van 3 jaar.

Waar ga je werken?

Na het voltooien van je verkorte officiersopleiding voor hbo’ers en wo’ers ga je aan de slag als troop commander van een Marine Combat Group op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Je opleiding volg je deels op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder en deels op de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma (bachelor of master).
  • Je leeftijd is bij aanvang van de opleiding ten minste 19 jaar en 6 maanden en hooguit 28 jaar en 11 maanden.
  • Je lengte ligt tussen 165 en 200 cm, je gewicht is minstens 65 kg
  • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane oogafwijking: -1,25 en +1,5
  • Je hebt een zwemdiploma.

Wat bieden we?

  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op deze pagina.
  • Eenheden van het Korps Mariniers moeten op alles voorbereid zijn. Dat betekent veel oefenen onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Op de kazerne en in het veld in Nederland, maar ook onder extreme omstandigheden in bijvoorbeeld Noorwegen of Suriname. Het Korps Marinier is daarmee een van de meest avontuurlijke en afwisselende onderdelen van defensie. Als officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je unieke leidinggevende ervaring op, wat goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten defensie voortzet.
  • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.
Direct solliciteren

Doorlopend