Ministerie van DefensieBreda 32 uur WO/WO BACHELOR/HBO/WO MASTER

Wil jij aan de slag in de ICT? Op het gebied van management of cyber security bijvoorbeeld, of als technisch specialist of projectleider? Als Officier ICT geef je leiding aan een afdeling binnen de organisatie Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) van de Koninklijke Luchtmacht.

Wat ga je doen?

ICT, radio- en satellietcommunicatiemiddelen zijn onmisbaar voor Defensie. Elk Luchtmachtonderdeel beschikt over diverse computernetwerken en radio- en satellietcommunicatiemiddelen. Als Officier ICT geef jij bijvoorbeeld leiding aan de afdeling die verantwoordelijk is voor deze systemen. Samen met jouw team sta jij dan garant voor de inzetbaarheid. Als afdelingshoofd ben je tevens verantwoordelijk voor personeelszaken, inclusief opleiding. Als stafmanager CIS heb je een coördinerende rol voor de inzetbaarheid van personeel en materieel bij missies of ben je juist Luchtmachtbreed verantwoordelijk voor de instandhouding van alle radio- en satellietcommunicatiemiddelen. Je monitort de werklast en werkdruk, signaleert eventuele knelpunten en doet verbeteringsvoorstellen. Daarnaast adviseer je over de inzet, vervanging en aanschaf van CIS-middelen. CIS is betrokken bij de invoering van de F-35 (JSF) dus hier kun je als officier CIS aan bijdragen.

Waar ga je werken?

Je kunt op verschillende locaties van defensie verspreid over Nederland komen te werken. Naast de eigen luchtmacht locaties kun je ook aan de slag bij de Defensie Materieel Organisatie, Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, Defensie Cyber Commando , maar ook bij andere defensie onderdelen waar CIS luchtmacht officieren deel uitmaken van de organisatie. Het is ook mogelijk om in het buitenland te werken bij bijvoorbeeld de NAVO. Je kunt ook worden ingezet bij oefeningen en uitzendingen in binnen- en buitenland. Voordat je als Officier ICT aan de slag gaat, volg je de verkorte officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda en aansluitend de vakopleiding.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een HBO-diploma ICT, Elektrotechniek, Informatica of Informatiekunde, of een vergelijkbaar WO-diploma. Voor een buitenlands diploma geldt dat het niveau ten minste vergelijkbaar moet zijn met bovenstaande eisen en dat je Nederlands en Engels als examenvak hebt gedaan of Nederlands als tweede taal (NT2) op niveau 4.
  • Je leeftijd is bij aanvang van de opleiding minstens 17 jaar en hooguit 28 jaar en 11 maanden.
  • Ben je ouder en beschik je over voor deze functie relevante werkervaring: stuur dan je CV inclusief motivatie naar Bijzondere.Instroom.Luchtmacht@mindef.nl.
  • Je lengte is minstens 160 cm (mannen) of 155 cm (vrouwen).
  • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -6 en +6.

Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je hier.

Wat bieden we?

  • Wij leiden je op tot ICT’er en tot leidinggevende en bieden je de gelegenheid om ervaring op te doen in diverse ICT-functies. Als Officier ICT opereer je in het hart van de hightech wereld van de Luchtmacht en kun je vanuit jouw vakgebied een bijdrage leveren aan de vrede en veiligheid op nationaal en internationaal niveau.
  • Als officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je unieke leidinggevende ervaring op, die goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Je mag uiteraard rekenen op een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Bij aanstelling in 2016 kom je gedurende je dienverplichting in aanmerking voor een aanstellingspremie van 2.500,- euro per jaar. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op deze pagina.
  • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Solliciteren?

Voordat je kunt solliciteren naar deze functie moet je eerst een voorlichting volgen.

Direct solliciteren

nog 7 dagen