Ministerie van DefensieNederland 40 uur OVERIG

Heb jij een vwo-diploma en wil je geen saaie managementfunctie?? De militair wetenschappelijke opleiding tot Officier Infanterie leidt je op om leiding te geven aan zo’n 40 Landmacht-militairen die het grondgevecht voeren.

Wat ga je doen?

De soldaten van de infanterie worden met gepantserde rupsvoertuigen (pantserinfanterie) of per helikopter (luchtmobiele infanterie) naar de plek van actie gebracht, om daar het gevecht op de grond te voeren. Vaak worden ze ingezet in onoverzichtelijk terrein, zoals boscomplexen of dorpen en steden. Als Officier Infanterie geef je leiding aan een van de drie pelotons binnen een pantserinfanteriecompagnie, die naast personeel bestaat uit vier CV90 gevechtsvoertuigen. Je zorgt voor het plannen, uitvoeren en evalueren van opdrachten en voor de sociale, tactische en technische begeleiding van je pelotonsleden. Ook verzorg je de opleiding en vorming van je personeel en motiveer en stimuleer je hen onder alle denkbare omstandigheden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en beoordelen van je personeel en voor het organiseren en bijwonen van overleg, besprekingen en bevelsuitgiften.

Waar ga je werken?

Als Officier Infanterie ga je werken bij 13 Lichte Brigade in Oirschot, 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte, of bij de 11 Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen of Assen. Je neemt uiteraard ook deel aan oefeningen en zoals elke militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden. Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst de geaccrediteerde militair-wetenschappelijke opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie van de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Deze opleiding duurt 4 jaar en wordt gecombineerd met een beroepsgerichte opleiding. Meer informatie over de opleiding vind je hier. De opleiding wordt afgerond met een Vaktechnische Opleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre in Amersfoort.

Wat bieden we?

  • We bieden je iets wat niet veel andere werkgevers kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.
  • Als officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je unieke leidinggevende ervaring op, die goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet.
  • Je ontvangt al salaris tijdens je opleiding. Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring en wordt elk jaar verhoogd.
  • Daarnaast kent Defensie prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een systeem van toeslagen voor oefeningen en operationele inzet, uitstekende sportmogelijkheden en draagt Defensie onder andere bij aan je ziektekosten, reiskosten, je pensioen en eventueel ouderschapsverlof. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op deze pagina.
  • Binnen de Landmacht zijn er diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Onder bepaalde voorwaarden kun je zelfs studeren op kosten van Defensie.
Direct solliciteren

nog 7 dagen