Ministerie van DefensieBreda 40 uur 0-2 jaar WO/WO BACHELOR/HBO/WO MASTER

Met een HBO of WO diploma in één van de hiernaast genoemde richtingen kun je bij de Landmacht in anderhalf jaar worden opgeleid tot Officier Technische Dienst. In die functie geef je als tweede man/vrouw van een peloton leiding aan zo’n 60 tot 80 militairen.

Wat ga je doen?

Op de kazerne, bij een oefening of tijdens een uitzending kan het materieel van de Landmacht defect raken. De herstelcompagnie onderhoudt en herstelt onder meer wiel- en rupsvoertuigen, geschut, wapens en wapensystemen, instrumenten, verbindingsmiddelen en aggregaten. Als Officier Technische Dienst geef je mede leiding aan een herstelpeloton, dat onderhouds- en bergingssteun verleent aan diverse Landmachteenheden en deze bevoorraadt met goederen. Je start als plaatsvervangend pelotonscommandant en bent in die functie verantwoordelijk voor de interne logistiek van het peloton. Je zorgt voor optimaal opgeleid personeel, organiseert oefeningen voor je peloton, houdt functionerings- en beoordelingsgesprekken en bewaakt de kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden door deze te toetsen aan de voorschriften. Later als pelotonscommandant treed je daarnaast nog op als speciale stafofficier, door advies te geven over de materieeldienstondersteuning, deel te nemen aan vergaderingen en te zorgen voor een goede verstandhouding met de opdrachtgever.

Waar ga je werken?

Je wordt geplaatst bij een van de Landmachteenheden in het land. Je neemt daar ook deel aan oefeningen. Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden. Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst de Korte Algemene Luitenantsopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Na deze opleiding van een jaar volg je de vaktechnische opleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Logistiek/Technische Dienst in Soesterberg.

Wie zoeken we?

  • Je hebt (bijna) een HBO- of WO-diploma in één van de hiernaast genoemde technische richtingen.
  • Je bent ten minste 17 jaar en niet ouder dan 28 jaar en 11 maanden.
  • Je lengte is minstens 1,55 meter.
  • Je mag een bril of lenzen dragen. De toegestane afwijking is -6 en +6.

Wat bieden we?

  • Als Officier Technische Dienst ben je militair leider en technisch manager. Je levert een waardevolle bijdrage aan de vrede en veiligheid van Nederland en zijn bondgenoten en doet daarbij ervaring op in alle facetten van technisch management: van materiaalkennis tot planning en logistiek, personeelsmanagement en financiën.
  • Als officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je unieke leidinggevende ervaring op, die goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Je mag uiteraard rekenen op een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Bij aanstelling in 2016 kom je gedurende je dienverplichting in aanmerking voor een aanstellingspremie van 2500 euro per jaar.
  • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Solliciteren?

Voordat je kunt solliciteren moet je een voorlichting hebben gevolgd.

Heb je al een voorlichting gevolgd? Dan kun je direct solliciteren.

Direct solliciteren

nog 7 dagen