Ministerie van DefensieDen Helder MBO/OVERIG/HBO

Wil jij werken als verpleegkundige, maar wil je ook wat van de wereld zien? Als militair verpleegkundige bij de Marine werk je wereldwijd op schepen en bij eenheden van het Korps Mariniers. Je werkt vaak zelfstandig, maar staat er nooit alleen voor.

Wat ga je doen?

Na je opleiding ga je in de rang van korporaal aan de slag als militair verpleegkundige bij de marine of het Korps Mariniers. Je verricht pre-diagnoses, voert lichamelijk onderzoek uit en hebt de zorg over patiënten. De meest voorkomende kleine kwalen behandel je zelfstandig. Daarnaast werk je ook in de spoedeisende hulpverlening. Als militair verpleegkundige bij de Marine moet je over zeebenen beschikken. Varen op marineschepen en uitzendingen naar crisisgebieden zijn immers een vast onderdeel van je werk. Je moet ook sportief zijn om met een medische rugtas in diverse omstandigheden en terreinen het Korps mariniers medisch te ondersteunen. Als mannelijke verpleegkundige kun je ook werken aan boord van een onderzeeboot.

Waar ga je werken?

Als Onderofficier Geneeskundige Dienst bij de Marine kom je nog eens ergens: wij opereren over de hele wereld. Je gaat werken in het operationele gezondheidszorg domein op een marineschip of onderzeeboot, bij eenheden van het Korps Mariniers op oefening of uitzending. Of je bent werkzaam in een mobiel hospitaal vanuit Ermelo, waar medische eenheden gereed staan voor oefeningen en uitzendingen. Je wordt met een medische hospitaalcompagnie uitgezonden. Je opleiding bestaat uit 12 weken militair-maritieme vorming in Den Helder en een 9 maanden durende opleiding tot Algemeen Militair Verpleegkundige aan het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum (DGOTC) in Hilversum.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een diploma MBO-V niveau 4 en/of HBO-V en een BIG registratie. Je hebt hierbij in de laatste anderhalf jaar van je opleiding minimaal 6 maanden stage gelopen in een klinische setting (ziekenhuis,)het liefst op een snijdende afdeling (chirurgie).
  • Je leeftijd bij aanvang van de opleiding is minstens 17 jaar en hooguit 28 jaar en 11 maanden
  • Je lengte ligt tussen 160 en 200 cm.
  • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -5 en +3.
  • Je hebt een zwemdiploma.

Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je hier.

Wat bieden we?

  • Je salaris is afhankelijk is van je rang, leeftijd en ervaring. Bij aanstelling in 2015 kom je gedurende je dienverplichting in aanmerking voor een aanstellingspremie van 2500 euro per jaar. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op deze pagina.
  • Bij de Geneeskundige Dienst van de marine krijg je een prima opleiding en de kans om wat van de wereld te zien. Je kunt veel betekenen voor collega’s die vaak opereren in zware omstandigheden. Ook leg je een prima basis voor je latere carrière binnen of buiten defensie. Naast de verplichte opleiding krijg je bovendien volop ruimte voor het volgen van extra opleidingen.
  • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Solliciteren?

Je kunt alleen solliciteren als je een voorlichting of infodag van de Marine hebt bezocht. Heb je het afgelopen jaar al een voorlichting of infodag bezocht? Dan kun je direct solliciteren.

Direct solliciteren

nog 7 dagen