ProcamEindhoven HBO/WO

Voor complexe IT infrastructuur oplossingen bij grote bedrijven draait Itility haar handen niet om. Innovatie is hierbij hét speerpunt, alles wat ouderwets is wordt uitgezwaaid. En daardoor weten internationale enterprises met veelal Nederlandse roots Itility te vinden.

Waar ga je werken? 

Om deze bedrijven zo goed mogelijk te kunnen helpen, heeft Itility drie business units die per project kunnen overlappen.

 1. Consultancy: Het maken en inrichten van nieuwe IT infrastructuur, waarbij Itility de rol van aannemer op zich neemt in het project. Zo krijgen ze bijvoorbeeld de concrete vraag van een klant: “Bouw voor ons het datacenter van de toekomst”.
 2. Operations: Omdat de IT oplossing die gemaakt wordt gebruik maakt van de nieuwste technologieën, is het voor de klant soms lastig om de nieuwe omgeving zelf te beheren. Hiervoor is simpelweg niet alle kennis in huis. Om die reden voert Itility ook de ‘operations’ van de IT infrastructuur uit. Dit op basis van 2 basisconcepten: “as code, always”, dus software-driven, en met behulp van analytics, om alle operations steeds slimmer te maken. Het paradepaardje - en een mooi voorbeeld van een innovatie die Itility op dit moment in de markt brengt - is Itility Cloud Control, waarbij het beheer uit handen genomen wordt van de klant. Jij bent dan onderdeel van een Agile, volledig geautomatiseerd DevOps-team, dat klaar is voor continue innovatie en tegelijkertijd alle configuratie onder controle houdt.
 3. Digital Transformation: Nieuwe dingen bedenken (R&D) en uitvoeren. Of het nu IoT is, of slim terugkijken in de datastromen van de klant om analyses uit te voeren die kunnen aantonen waar en wanneer het mis gaat in de systemen. Deze informatie wordt vervolgens proactief gebruikt om incidenten te allen tijde te voorkómen.

De oplossing wordt flexibel en met maatwerk, maar altijd vanuit IT-bouwstenen geleverd. Bekijk deze filmpjes op de website om hier een beter beeld van te vormen, zoals de filmpjes over Joe’s Fabriek. 


Hoe ziet je team eruit?

Werken bij Itility is werken voor steeds wisselende, interessante klanten. Maar dat betekent niet dat je telkens opnieuw met totaal onbekende collega’s samenwerkt: je werkt altijd in een team met andere Itilianen op locatie bij de klant. De gemiddelde leeftijd binnen Itility is laag: 33 jaar. Het inzetten op een project gebeurt op basis van kennis en ervaring, waar mogelijk wordt er rekening gehouden met regio. Om deze reden wordt er vanaf het begin een lease-auto aangeboden. Je wordt ingezet op één project tegelijkertijd, waarvan de duur wisselend maar meestal enkele weken of maanden zal zijn. 
 
Het harde werken wordt beloond, zo wordt er elke vrijdag een borrel georganiseerd. En ook eigen initiatieven worden gestimuleerd. Dus zin om een avondje te karten of te stappen met collega’s in Amsterdam om het teamgevoel te versterken? Alles kan! 

Jr Engineer / Data Scientist


Wat ga je doen?

Voor de komende jaren heeft Itility grootse groeiplannen en dat betekent dat ze voor heel veel rollen op zoek zijn naar goede junioren. Wat centraal staat, is dat zelfs binnen de functie waarop je instroomt je taken veel kunnen wisselen, afhankelijk van het project waar je op ingezet wordt.  
 
Jouw taken als  Jr. Infrastructure Engineer:

 • Uitwerken van functionele oplossingen op basis van server-, storage- & cloudoplossingen, netwerk solutions, datacenters en infrastructuur/cloud management software.
 • Analyseren en visualiseren van IT infrastructuren (technische deepdives), het beoordelen op functionaliteit, schaalbaarheid en beschikbaarheid.
 • Uitvoeren van implementaties, migraties, installaties, systeemtesten en beheer.

Een concreet voorbeeld van een project is een migratietraject van een datacenter van de ene naar de andere locatie. Eerst gaan de analisten aan de slag om de bestaande componenten tot en met de DNS en GitList in kaart te brengen. Vervolgens bekijk jij als engineer op technisch niveau hoe alle applicaties, servers zich tot elkaar verhouden, welke titels en IP adressen ze hebben etc. Dit leidt tot een letterlijke ‘shopping list’, waarin exact staat wat er allemaal nodig is voor de daadwerkelijke migratie. De project manager regelt dat de juiste partijen de juiste onderdelen aanleveren. De engineer schrijft vervolgens het runbook zodanig, dat zelfs een leek het zou snappen en het nieuwe systeem kan gebruiken en beheren. Zoals je al merkt, een gigantische, uitdagende klus, waarin teamwork essentieel is om tot een goed resultaat te komen. En dit is slechts één concreet voorbeeld! 
 
Ben jij een echte Jr. Software Engineer? Dan kun je aan de volgende taken denken:

 • web applicaties (cloud) en smartphone apps ontwikkelen.
 • functioneel en technisch ontwerp opstellen, review sessies begeleiden en de implementatie gestalte geven.
 • back-office functionaliteiten integreren en deze presenteren naar de weblaag, waarbij je gebruik maakt van verschillende integratie suites (EAI).
 • meetbare requirements opleveren op basis van gestructureerde interviews.
 • technische workshops (bege)leiden.

Er is behoefte aan diverse BI-oplossingen voor Itility’s consultancy diensten. Voorbeelden zijn: reporting en analyse tooling voor Itility’s of third parties cloud omgevingen, rapportage/visualisatie van IT productiestraten, projectmanagement gereedschappen of opzet van diverse portalen voortbouwend op Openstack, SystemCenter 2012 Orchestrator of andere cloud specifieke management software. De configuratie van de infrastructuur projecten is volledig gebaseerd op ‘infrastructure as a code’ waarbij gebruik gemaakt wordt van Puppet. Dit maakt het mogelijk om de software en de infrastructure engineers nauw samen te laten werken met elkaar in een DevOps team. 
 
Heb jij een passie voor data? Dan past de rol van Data Scientist misschien beter bij je.
Je houd je dan met name bezig met:

 • Ingewikkelde infrastructuur Data Science vraagstukken.
 • Het doorzoeken van enorme en zeer vertrouwelijke tabellen op mogelijke fouten of verbeterpunten met behulp van open source Big Data software.
 • Het schrijven van rapporten over je bevindingen alsmede een gedegen advies over hoe er beter gehandeld kan worden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vraagstukken zoals: Waarom lopen mijn servers de laatste maanden trager? Je duikt dan in alle machine data zoals gegevens over CPU, memory etc. Een ander concreet voorbeeld is de vraag vanuit NS hoe ze kunnen voorkomen dat de site down gaat. Bij slecht weer rijden de treinen minder betrouwbaar en krijgt de site te maken met veel bezoekers. Door een algoritme te bouwen wat het weerbericht koppelt aan servergegevens, kan er een systeem gebouwd worden zodat servers bijschakelen op het moment dat er grote drukte op de sites verwacht wordt. Of het voorbeeld van klant Vanderlande, die koffertransport verzorgt voor luchthavens en het kwijtraken van koffers wilde voorkomen. Dankzij werk van Data Scientists van Itility is gebleken dat de meeste koffers kwijtraken rond lunchtijd, wanneer de personeelsplanning het meest chaotisch is i.v.m. lunchpauzes en wisselingen van de dienst. Met dit inzicht kan de klant aanpassingen doen, zodat het probleem opgelost wordt! 
 
Naast deze drie rollen zijn er nog een hele hoop andere mogelijkheden bij Itility. Ben jij een creatieve Grafisch Vormgever/UX-designer, een initiatiefrijke Database Administrator of resultaatgerichte Business Consultant? Dan is de kans heel groot dat er binnen Itility een passende plek voor jou te vinden is. 
 
Wat is het carrièreperspectief?

Itility leidt generalisten op: mensen die een natuurlijke nieuwsgierigheid hebben voor alle aspecten van het werk en die ook over de grenzen van hun eigen achtergrond of vakgebied heen kijken. Hier bieden ze dan ook alle mogelijkheden toe met hun eigen interne opleidingsprogramma. De inhoud van de trainingen beweegt mee met de trends  in de IT: zodra er een nieuwe technologie gesignaleerd wordt, organiseren enkele engineers een deepdive om uit te zoeken of het de moeite waard is om deze te implementeren.  
 
Als medewerker sta jij centraal, vanuit Itility wordt er alles gedaan om jou te begeleiden. Zo heb je altijd nauw contact met de customer representive en het project delivery office, die de match tussen jou en de klant of het project in de gaten houden. Daarnaast word je gekoppeld aan een employee representive die jou coacht in je werk en je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling in de gaten houdt en krijg je een buddy, oftewel: een directe collega waar je altijd bij terecht kan voor je vragen. Ook hier geldt dat onderling feedback krijgen én leveren, ongeacht functieniveau of status, een belangrijke factor is om succesvol te worden bij Itility.  

Jouw profiel  

Wie ben jij?

Heb jij een analytische denkwijze, opgedaan in jouw beta- of exact-georiënteerde studie? Bij Itility zijn je capaciteiten, je persoonlijkheid en bijbehorende mentaliteit belangrijker dan de specifieke studie die je hebt afgerond. Neemt niet weg dat je wel een passie moet hebben voor wat je uiteindelijk gaat doen. Dus wil je aan de slag als Infrastructure Engineer? Dan is het wel fijn als je een IT-achtergrond hebt waarbij je kennis hebt opgedaan over technologieën zoals bijvoorbeeld VMware, Linux, Powershell, of andere programmeer/scripting talen op het gebied van netwerken en infrastructuur. Maar ben jij een Software Engineer in hart en nieren? Dan kun je in elk geval programmeren met één van de volgende talen: Python, Node.js, Angular.js, Ruby, Java of Django en heb je ervaring met de Scrum werkwijze.  Als Data Scientist is het van belang dat je al in aanraking bent gekomen met de principes achter algoritmes, data analyse en wiskundige modellen.  Oftewel: maak jouw talenten kenbaar en we kijken samen waar jij op je plek zit binnen Itility. 
 
Omdat je zelf aan het stuur staat van je ontwikkeling en je carrière, past het type ‘sociale ondernemer’ goed. Jij bent een authentiek persoon met je eigen levensverhaal en hecht er aan om je eigen weg te kiezen in het pad dat je volgt. Dit blijkt dan ook uit de keuzes die je in je studietijd hebt gemaakt. Je weet hoe je toegevoegde waarde kunt leveren aan de klant en weet ook hierin verder te denken dan je eigen specifieke vakkennis. Jouw beslissingen baseer je op cijfers en resultaten. Je kunt omgaan met verantwoordelijkheid, voelt je betrokken bij het eindresultaat en gaat door tot je je doel bereikt hebt. De lat ligt hoog en dat vind jij alleen maar gaaf. Je communiceert open en durft anderen aan te spreken op hun werk als dat nodig is. En andersom vind jij het prettig om het te horen wanneer anderen tips voor jou hebben. Je bent stressbestendig en stelt je flexibel op wanneer zaken last-minute veranderen. Dit vind je juist zo ontzettend leuk aan je werk, dat de variëteit aan taken en projecten groot is en geen dag hetzelfde hoeft te zijn! 

Kernwaarden

Ongeacht de functie die iemand heeft, zijn er 5 kernwaarden die gezamenlijk het DNA van een échte Itiliaan definiëren:

 • Passie: Meedraaien op het hoogste niveau blijf je alleen maar doen én kunnen als je de passie kwijtkunt in je baan.
 • Inhoud: Naast expertise op hun vakgebied kenmerkt het Italianen dat ze breed geïnteresseerd zijn en een overkoepelende visie ontwikkelen.  
 • Leveren: Door te werken met een Eredivisie mentaliteit, wordt er dagelijks kwaliteit geleverd aan de klant.
 • Samen: Werken bij Itility is werken én plezier maken met elkaar. Alles wordt georganiseerd rondom het vier ogen principe en teamwork is een belangrijk speerpunt.  
 • Innovatie: Alle oplossingen ademen innovatie en zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën op de markt.

Wie goed oplet, ziet dat de letters van deze waarden samen het woord ‘Pilsi’ vormen. Reden genoeg voor Itility om van deze kernwaarden iets moois te brouwen, namelijk hun eigen ‘Pilsi’-bier waarmee de collega’s op vrijdagmiddag proosten met elkaar op de afgelopen werkweek. 

Ter afsluiting

Wat is verder nog interessant om te weten? 

 • Itility organiseert diverse kennissessies en hackathons voor de eigen medewerkers om elkaar te blijven stimuleren om kennis op te doen en te delen. En natuurlijk voor de gezelligheid! Een keer de sfeer komen proeven? Je bent altijd welkom om een kijkje te nemen.
 • Naast innovatie en het eindproduct voor de klant, staat ook corporate responsibility hoog in het vaandel. De jaarlijkse kerstactie voor de Hope Foundation India is slechts één van de vele initiatieven vanuit Itility om de wereld om hen heen een stukje beter te maken.
 • In 2014 heeft Itility de TIMMIES award voor ‘the most innovative leader’ gewonnen en ook in 2017 zijn ze genomineerd voor deze prijs dankzij hun product Itility Cloud Control. Iets waar ze met recht trots op zijn! 

 Waarom is het leuk om hier aan de slag te gaan?

 • De sfeer van een kleiner bedrijf waarin je je collega’s goed kent, maar werken voor grote klanten op projecten die impact hebben.
 • Werken met de nieuwste technologieën en innovaties.
 • Veel oog voor en begeleiding bij je ontwikkeling, zowel op technisch als op persoonlijk gebied.

Doorlopend

Solliciteer voor Functieanalyse – Jr. Engineer / Data Scientist

Procamverplicht veld