ProcamAmsterdam WO

Ik voorspel de toekomst door het modelleren en optimaliseren van complexe gedragsmodellen!

Wat ga je echt doen?

Je kunt je voorstellen dat het voor een bank van levensbelang is om de in- en uitgaven en de rentekoersen goed te monitoren en te voorspellen voor de toekomst. En dat is precies waar jij in deze rol als DevEngineer binnen de grid Asset & Liability Management aan gaat bijdragen! 
 
Met behulp van de tool QRM (Quantitative Risk Management) ga jij aan de slag met data extracties, ETL processen en het modelleren en optimaliseren van complexe gedragsmodellen. De techniek waar deze tool gebruik van maakt is vergelijkbaar met programma’s als Matlab en SPSS. Het doel?

 • Het voorspellen en vervolgens kunnen sturen van (rente)inkomsten voor de bank;
 • Het in de gaten houden van de liquiditeit. Ontstaat er een disbalans? Dan kan er geadviseerd worden om bijvoorbeeld minder hypotheken te verkopen en juist meer spaargeld aan te nemen.  

De modellen en extracties zijn zeer omvangrijk en de afdeling is altijd op zoek naar snellere en slimmere manieren. Naast het maken van complexe modellen, is ook het optimaliseren van de ‘run time’ een speerpunt van de grid. Een voorbeeld: één van de wekelijkse analyses kost op dit moment 20 uur tijd om te verwerken. Het liefst wil de bank deze analyse dagelijks gaan draaien, maar om dat te bereiken is er nog een flinke optimalisatieslag nodig met behulp van (advanced) data analytics. In deze rol ga jij samen met jouw team aan de slag om hier stappen in te zetten. 
 
Waar ga je werken?

De bank richt zich op de toekomst waarbij klantgerichtheid centraal staat. Visie voor de toekomst met het oog op openheid, efficiëntie gekoppeld aan betrouwbaarheid en de nieuwste technologieën, zijn van essentieel belang binnen de bank. Het is een organisatie die continu in beweging is, een hoge ambitie handhaaft en duurzame waarde wil creëren voor al haar stakeholders. 
 
Jij komt te werken in één van de 8 Scrumteams binnen de grid Asset & Liability Management (ALM) binnen IT Solutions. Deze teams zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het opleveren van werkende software en IT systemen van de business line ALM, wat inhoudt dat er veel contact is tussen de verschillende Scrumteams. 
 
Wie ben jij?

 • Een WO studie afgerond zoals Wiskunde, Econometrie, Natuur- en Sterrenkunde of Informatica.
 • Je kan prorgrammeren in Matlab, SPSS of SQL en vindt dit enorm gaaf!
 • Skills op het gebied van Java is een pre;
 • Analytisch sterk en geïnteresseerd in gedragsmodellen.
 • Volhardend en proactief en ga je altijd voor het beste resultaat;
 • Een teamplayer!

Het CareerCraft Academy programma a.k.a. ‘IT Traineeship of the Year’

Wanneer je start bij deze organisatie dan start je direct met het tweejarige CareerCraft Academy programma. Bij Procam geloven we dat gelukkige, gepassioneerde mensen garant staan voor fantastische werkresultaten voor henzelf, hun team én de organisatie. Dit realiseren we door veel aandacht te besteden aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld door middel van trainingen en een persoonlijke coach die je maandelijks spreekt. Maar ook door altijd te zorgen voor een ideale match tussen jou, de functie en de organisatie. Niet voor niets zijn we hiermee in 2016 uitgeroepen tot Traineeship of the Year!! Dé perfecte start van een prachtige carrière!  
 
FEEL INSPIRED. BE OUTSTANDING. 
 
Waarom is het tof?

 • Je kan de toekomst voorspellen
 • In deze rol kun je je theoretische, wiskundige kennis vanuit je studie direct toepassen in de praktijk.
 • Een leuke combinatie van zowel modelleren als optimaliseren, met behulp van (advanced) data analytics.
 • Al meer dan 120 Procammers gestart bij de bank in de afgelopen jaren. Een hechte club bij elkaar van mensen die veelal zijn doorgegroeid binnen de bank en nog steeds een paar keer per jaar bij elkaar komen voor een borrel. 

Interesse?  

Leuk dat je enthousiast bent! Stuur je CV naar onze Talent Scout Jesper Rütze (j.rutze@procam.nl) en er wordt binnen twee werkdagen contact met je opgenomen.  Bij aansluiting op het TalentWings programma gaan we middels een unieke matchingsmethode samen onderzoeken of deze functie bij jou past. Mocht je geen interesse hebben, maar ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is, deel deze vacature dan met jouw netwerk. Dat mag altijd. En neem bij vragen gerust even contact op via j.rutze@procam.nl of bel naar 06-46777170. 

Doorlopend

Solliciteer voor CareerCraft Academy: Jr. DevEngineer ALM

Procamverplicht veld