PwCLandelijk WO MASTER

Een jaar lang kennismaken met alle facetten van de People and Organisation praktijk van PwC, dat is het People and Organisation Traineeship. Als trainee ontwikkel je je tot een allround adviseur voor onze klanten binnen deze veelzijdige praktijk.

Maak een vliegende start in onze People & Organisation praktijk

Samen met een team van fiscalisten, econometristen, juristen, bedrijfskundigen en HR-specialisten werk je aan uiteenlopende vraagstukken rond de mens in een organisatie.

Is ons People & Organisation Traineeship iets voor jou?

Als (bijna) afgestudeerd talent sta je te trappelen om je kennis in de praktijk toe te passen. Je hebt bewezen dat je intelligent, gedreven en ambitieus bent en nu wil je aan de slag als adviseur. Jouw interesse ligt bij fiscale, actuariële, wiskundige of HR-gerelateerde vraagstukken van organisaties over hoe zij hun menselijk kapitaal het beste kunnen organiseren. Je houdt van aanpakken en deinst niet terug voor een werkomgeving waarin je veel en snel leert en jezelf voortdurend blijft ontwikkelen.

We komen graag met je in gesprek over het People & Organisation Traineeship als je beschikt over een (bijna) afgeronde universitaire opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Econometrie, Bedrijfseconomie, Actuariële Wetenschappen, Bedrijfskunde, Wiskunde, Human Resource Management of Communicatiewetenschap(pen) en cijfermatig sterk bent.

Hoe ziet jouw traineeship eruit?

Als trainee People & Organisation rouleer je één jaar binnen drie van de vijf teams van onze People & Organisation praktijk - Global Mobility, Reward, Employment Tax & Benefits, Retirement and Pensions en HRC - die samenwerken binnen 15 capabilities. Bij de start van het traineeship wordt één van deze teams jouw 'thuisteam' en na afloop ga je hier vast aan de slag als consultant. Zowel tijdens als na het traineeship adviseer je onder begeleiding van jouw collega's klanten die aansluiten bij jouw expertise. Denk hierbij aan opdrachten als:

 • Het ontwerpen en implementeren van strategie, beleid en regelingen.
 • Fiscale advisering met betrekking tot beloningsbeleid, internationale mobiliteit en de processen rondom loonheffingen.
 • Het bieden van ondersteuning voor, tijdens en na deals, bijvoorbeeld door waardebepaling van het personeelsbestand, HR-beleid, harmonisatie van beleid en arbeidsvoorwaarden, advisering over pensioenregelingen en belonings- en belastingvraagstukken.
 • Het ontwerpen en modelleren van financiële en actuariële modellen.
 • Het analyseren van big data bij verzekeraars.
 • Het bijdragen aan het optimaliseren van processen op het gebied van HR en salarisadministratie.
 • Het adviseren over risicomanagement op basis van analyses met betrekking tot het effect van wijziging in pensioenregelingen, expat-beleid en loonheffingsprocessen.

Tijdens het traineeship werk je naast opdrachten voor klanten van je team samen met je mede-trainees aan een gezamenlijke People & Organisation brede praktijkopdracht. Ook volg je verschillende vaktechnische trainingen en neem je deel aan vaktechnische overleggen. Tijdens het traineeship besteden we ook veel tijd en aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling, onder meer via intervisiebijeenkomsten en vaardigheids- en adviestrainingen naar keuze.

Wat bieden wij jou?

 • Het People and Organisation Traineeship is de ideale start naar werken bij een wereldwijde kennisorganisatie met toonaangevende klanten.
 • We bieden een inspirerende en collegiale werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te ontwikkelen.
 • Jouw ontwikkeling staat centraal: een persoonlijke coach begeleidt je intensief tijdens het traineeship.
 • Je start met 5 tot 7 trainees, met wie je een hechte club vormt.
 • Door de verschillende teams waarin je werkzaam zal zijn, bouw je aan een breed netwerk binnen en buiten PwC en ontwikkel je je tot een allround People and Organisation-adviseur.
 • Onze uitgebreide arbeidsvoorwaarden zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

Solliciteren weer mogelijk in april 2018

In april 2018 kun je weer solliciteren voor het People & Organisation Traineeship.

Direct solliciteren

Doorlopend