PwCLandelijk 40 uur 0-1 jaar WO MASTER

Van letteren, een bètastudie of geesteswetenschappen naar belastingadvies: logisch! Want puzzelen met lastige vraagstukken is jou niet vreemd. Jouw analytische vaardigheden en messcherpe beoordelingsvermogen zijn de ideale basis om je te specialiseren in hoogwaardig belastingadvies aan onze klanten

Je hebt waarschijnlijk nooit aan een werkgever als PwC gedacht. Toch hebben wij een mooie uitdaging voor je: het Tax Traineeship: een mix van werken en doorstuderen op academisch niveau.

Is het Tax Traineeship iets voor jou?

Het Tax Traineeship is niet voor iedereen. Alleen de meest gemotiveerde studenten weten zich te kwalificeren voor dit unieke programma. Ben je bijna klaar of heb je net je masterdiploma behaald in de richting van letteren, een bètastudie, geesteswetenschappen of sociale wetenschappen met bovengemiddelde studieresultaten? Ben je nog niet uitgeleerd en sta jij open voor een uitdaging om je te ontwikkelen tot fiscalist, dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet.

Programma

Het Tax Traineeship start per 1 september 2018. Het traineeship betekent werken in de praktijk, doorstuderen voor een extra master en een vaste baan met toekomstperspectief. Het traineeship duurt drie jaar. Na de introductiemaand zal je de eerste twee jaar drie dagen per week werkzaam zijn in de praktijk, de twee overige dagen besteed je aan de pre-master en master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het laatste jaar ga je fulltime aan de slag binnen de praktijk.

Elk jaar van het traineeship zal je meedraaien met een ander team van onze fiscale praktijk. Jouw werkzaamheden variëren van het geven van adviezen aan (inter)nationale (beursgenoteerde) klanten tot het voeren van eventuele verdedigingen tegenover belastinginstanties en -rechters. Je werkt hierin samen met andere specialisten, voornamelijk fiscalisten. Juist door jouw afwijkende studieachtergrond wordt jouw inbreng zeer gewaardeerd en krijg je in de loop van het traineeship steeds meer verantwoordelijkheden. Als je het traject met succes hebt afgerond heb je een tweede master op zak, drie jaar werkervaring opgedaan in verschillende werkvelden, jezelf ook op persoonlijk vlak ontwikkeld en kun je verder aan de slag als Tax Consultant bij PwC.

Sollicitatieprocedure

Je kunt je cv, motivatiebrief en cijferlijsten (bachelor en master) in april 2018 indienen. Het sollicitatietraject ziet er als volgt uit:

Online assessment & fiscale case

Na de eerste selectie op basis van je motivatie, je CV en cijferlijsten word je per mail op de hoogte gebracht of je door bent naar het online assessment. Het online assessment test je analytische vaardigheden op cijfermatig, logisch en verbaal redeneren en bevat een persoonlijkheidsvragenlijst en motivatietest.

Na het voltooien van het assessment krijg je per telefoon te horen of je door bent naar de volgende ronde, de fiscale casus. Ook hiervoor krijg je één week de tijd. De fiscale casus vinden wij een belangrijke stap in het proces. Het geeft jou namelijk ook de mogelijkheid om te ontdekken of je daadwerkelijk getriggerd wordt door de fiscaliteit.

Interview

Als je zowel het online assessment als de fiscale casus goed hebt doorlopen kom je langs voor het interview. Je krijgt 15 minuten de tijd om de fiscale casus aan ons te presenteren en daarna gaan we verder in op jouw talenten en motivatie. De interviewdagen zijn op onze kantoren in Amsterdam en Rotterdam.

Samenwerkingsopdracht

Na het interview krijg je te horen of je door bent naar de laatste ronde: de samenwerkingsopdracht. Tijdens deze opdracht ga je met andere kandidaten aan de slag met een uitdagende casus. Daarna hoor je of jij per 1 september 2018 mag starten als Tax Trainee bij PwC.