RobidusZaandam 40 uur MBO/WO/HBO

Jij zoekt een carrière met opleidingsmogelijkheden. Wij zoeken Junior Casemanagers. Zet je carrière in de lift bij Robidus!

Omschrijving van de werkzaamheden:

Robidus is regelmatig op zoek naar Casemanagers om onze dienstverlening te optimaliseren. Omdat je niet van de een op de andere dag Casemanager bent, bieden wij jou een 3 maanden durend leer-werktraject. Tijdens deze periode leer je alle ins en outs van de verschillende wetten en regels die Nederland rijk is omtrent verzuim. De kennis die je opdoet breng je meteen in de praktijk. Daarnaast zal er tijdens het opleidingstraject ook veel aandacht zijn voor intervisie en coaching.

Inhoud van het opleidingstraject:
Gemiddeld zal één dag per week geheel gewijd worden aan opleiden, zowel door interne als door externe trainers. Onderwerpen als WIA, Ziektewet, eigenrisicodragerschap, Wet verbetering poortwachter komen uitgebreid aan bod. Maar ook de soft skills zoals communicatieve vaardigheden, privacywetgeving en omgaan met weerstand zijn onderwerpen waar je je verder in zal bekwamen. In deze periode wordt leren gecombineerd met gelijk starten in de rol als junior Casemanager, natuurlijk onder begeleiding van een ervaren collega.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

Als Casemanager Verzuim/ZW bij Robidus heb je te maken met een diversiteit aan verzuimproblematiek bij werkgevers. Je krijgt te maken met verschillende klanten, variërend in grootte van een paar honderd tot duizenden medewerkers. Tijdens de verzuimperiode ben je verantwoordelijk voor deze dossiers. Je onderhoudt intensief telefonisch contact met verzuimende werknemers, voert overleg met de bedrijfsarts en indien nodig zet je interventiepartijen voor onder andere tweede spoortrajecten en arbeidsdeskundigen in. Je probeert het financieel risico voor de klant te beperken maar verliest het menselijk aspect daarbij niet uit het oog.
Je hebt je eigen dossiers in beheer en je werkt procesmatig met duidelijke controle momenten. Daardoor doe je veel kennis op en leer je snel en uiteraard kan je altijd met je collega’s sparren.

Als regiehouder van het verzuimdossier heb je veel telefonisch contact met de diverse partijen. Verslaglegging is essentieel om alle stappen van de Wet verbetering poortwachter tijdig en volledig te kunnen volgen. Dossiers leg je vast in een door ons eigen ontwikkeld systeem, HRControlNet.
Wanneer de arbeidsongeschiktheid langer duurt dan twee jaar draag je het dossier over aan je collega’s van het WIA-team of aan het UWV.

Als Casemanager WIA ondersteun en adviseer je werkgevers op dossierniveau. Je krijgt je eigen klantenportefeuille met werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA. Je klanten zijn werkgevers door heel Nederland uit diverse branches en van verschillende omvang. Door middel van telefonisch en schriftelijk contact ondersteun je werkgevers in het optimaal benutten van wet- en regelgeving om zo de werknemers te helpen hun inzetbaarheid te verbeteren. Je functioneert als inhoudelijk sparringpartner en stelt daarbij klantbelang centraal.
Periodiek heb je telefonisch contact met jouw klant en bespreek je op caseniveau de activiteiten rondom de Wet verbetering poortwachter. Daarbij maak je samen met de werkgever een inschatting van het instroomrisico in de WIA. Daarnaast bespreek je WGA dossiers en adviseer je op het gebied van herbeoordeling en re-integratie. Tevens signaleer je verkoopkansen en deins je er niet voor terug verbeterpunten op het gebied van onze producten en processen aan te dragen.

Functie eisen:

Welke rol het beste bij jou past is afhankelijk van jouw opleiding, interesse, ervaring en ambitie.

Dit opleidingstraject is bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met verzuim, graag Casemanager willen worden, maar nog niet over voldoende ervaring beschikken. Wij zoeken mensen met ambitie die er energie van krijgen om verzuimende werknemers telefonisch te begeleiden of juist advies over verzuimdossiers willen geven aan werkgevers.

Wij zoeken mensen met minimaal hbo werk- en denkniveau die procesmatig kunnen werken. Daarnaast beschik je over beïnvloedingsvaardigheden, kan je nauwkeurig werken, hou je van overzicht en structuur en kan je regie voeren. Robidus is een dynamische onderneming. Wij zoeken mensen die het best functioneren in een in verandering zijnde omgeving.

Je bent beschikbaar voor 40 uur.

Aanbod:

Wij bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Maar na dit jaar houdt het wat ons betreft niet op. Onze insteek is om een dienstverband aan te gaan en te behouden waarin groei voorop staat; jouw persoonlijke groei en (daarmee) de groei van Robidus. We ondersteunen deze groei met formele en informele training en opleidingen.

Bij Robidus bepaal je jouw loopbaan in hoge mate zelf. Afhankelijk van jouw opleiding, competenties en werkervaring bieden wij je een salaris tussen de €2200 en €2750 op fulltime basis. Daarnaast beiden wij je reiskostenvergoeding, een aantrekkelijke bonusregeling, 30 vakantiedagen, de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering en een uitstekende pensioenregeling. Als werkgever faciliteren en begeleiden wij je om jouw gestelde inzetbaarheidsdoelstellingen te behalen, zodat je nu én in de toekomst optimaal inzetbaar bent en blijft. Samen succesvol @Robidus!

Je werkt vanuit ons kantoor in Zaandam.

Interesse:? Wil jij als junior Casemanager van toegevoegde waarde zijn voor je klanten wanneer het gaat om duurbare inzetbaarheid? Wil je alle ins en outs weten over het vak Casemanagement en wil je graag werken in een dynamische omgeving? Klik dan op de sollicitatiebutton en upload je cv en motivatiebrief uiterlijk voor zondag 4 maart.

Uiterlijk woensdag 7 maart hoor je of wij je zullen vragen om een capaciteitentest te maken. Is deze positief dan nodigen wij je uiterlijk woensdag 14 maart uit voor de selectiedag op maandag 19 maart.

Reserveer deze datum alvast in je agenda. Het is voor ons van belang dat je bij de selectiedag aanwezig bent om een goede keuze te maken.

Selectieprocedure: Na een uitgebreide CV en briefselectie zullen we een aantal mensen vragen een capaciteitentest te maken. Uit deze kandidaten selecteren we een aantal mensen voor onze selectiedag op maandag 19 maart 2018. Het programma van deze dag is helemaal gericht op het elkaar leren kennen, het bepalen wat we van elkaar kunnen verwachten en of we bij elkaar passen, want die klik: daar zijn we naar op zoek. Na presentaties over Robidus en het opleidingstraject volgen er een aantal gesprekken, een rondleiding en een lunch. Aan het einde van de dag zullen wij de kandidaten selecteren die op basis van onze bevindingen het beste bij Robidus passen en het in zich hebben om Casemanager te worden. Indien jij bij ons past en je na de dag nog steeds enthousiast bent laten we je uiterlijk vrijdag 23 maart weten of je op 1 mei 2018 zal starten aan het opleidingstraject.

Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Chantal van Hilst - Dekker, recruiter 088-919 9036.

Doorlopend

Solliciteer voor Opleidingstraject Junior Casemanager Verzuim /Ziektewet /WIA

Robidusverplicht veld