SogetiLandelijk HBO/WO MASTER

Een afstudeeropdracht bij de Java community van Sogeti biedt jou de uitgelezen mogelijkheid om ervaring op te doen binnen de best gecertificeerde Java community van Nederland!

Test Automation Framework met Polyglot, Reactive,
Microservice Technologie

Al onze afstudeeropdrachten zijn er op gericht jouw kennis en vaardigheden toe te passen door een actueel en uitdagend onderwerp verder uit te diepen door het doen van een onderzoek en het daadwerkelijk realiseren van een oplossing.

Jouw profiel
Je bent een talentvolle student met een bijna afgeronde hbo/wo Informatica bachelor of master en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

De opdracht
Het IT-landschap wordt steeds complexer waardoor een geïntegreerde testaanpak steeds belangrijker wordt. Vanuit de markt ontstaat behoefte naar een geautomatiseerd testproces waarmee snel en nauwkeurig diverse testen voor verschillende applicaties worden uitgevoerd. In de markt zijn veel testtools beschikbaar. Nadeel van deze tools is dat zij een niche vullen en specifieke kennis benodigd is om de tools te kunnen gebruiken.

Sogeti heeft het idee opgevat een laagdrempelige oplossing te ontwikkelen waarmee op een simpele manier en situatieafhankelijk een op maat gemaakt geautomatiseerd testframework (TF) kan worden opgezet en ingericht. Idee is dat gebruikers zonder specialistische kennis gemakkelijk een specifiek test framework voor de eigen oplossing kunnen opzetten, inrichten en uitvoeren. Sogeti zal in dit project een op Java gebaseerde open source tool ontwikkelen om dit in simpele stappen mogelijk te maken (programmeertalen: Java, Groovy, Ruby en Python). Uiteindelijk doel is dat eindgebruikers op een simpele manier ketentesten kunnen opzetten en uitvoeren. Het framework dient optimaal flexibel te zijn ten aanzien van wijzigingen in de stappen gespecificeerd in de testscripts, componenten voor testaansturing (REST API’s, web applicaties, services, batches, et cetera), definitie van testcases en testdata, formaat van de testscripts (XML, CSV, Excel).

De opdracht is om op basis open source technologie (Vert.x, AngularJS, MongoDB, Selenium, JMeter, etc.) het testframework op te bouwen en componenten te realiseren voor het aansturen van de diverse bestaande testframeworks. Ook moet er ondersteuning komen voor het schrijven van componenten in verschillende talen. De uitdaging hierbij is dat de componenten gerealiseerd moeten kunnen worden door minder ervaren ontwikkelaars (Test engineers), door het bieden van een duidelijke API of door gebruik te maken van een Domain Specific Language (DSL).

Deliverables
Basiscomponenten voor het framework (lezen testscripts, rapportage, database, GUI, scheduling) Integratie componenten voor diverse bestaande test automatiseringstools (Selenium, JMeter, SoapUI). Het bieden van API's en DSL voor het realiseren van testscripts en testcomponenten

Sogeti biedt
Je krijgt de mogelijkheid om werkervaring op te doen in één van de meest uitdagende software ontwikkelomgevingen van Nederland en om
kennis te maken met de architecten en ontwikkelaars van Sogeti Java. Verder bieden wij je:

  • Vakinhoudelijke begeleiding door Java architecten
  • Bedrijfsbegeleiding door één van de unitmanagers Java
  • Stage contract met vergoeding van €450 op basis van 40 uur
  • Een laptop ter beschikking
  • Reiskostenvergoeding

Onderdeel van het afstuderen is het onder begeleiding behalen van de certificering Oracle Certified Associate, Java SE 8 Programmer en als afstudeerder maak je deel uit van de Java community van Sogeti. Dit betekent dat je welkom bent op alle activiteiten die worden georganiseerd, zoals technische meetings, workshops en het jaarlijkse Java Bootcamp weekend.

Selectie.
Denk jij het talent te hebben dat wij zoeken En durf jij het gesprek met ons aan? Laat nu jouw cv achter bij: sollicitatie@sogeti.com

Meer informatie over Sogeti en onze dienstverlening?
www.werkenbijsogeti.nl

Direct solliciteren

Doorlopend