Ben Romijn

De dinsdag van Ben

Ben Romijn
08 apr 2022

Vanuit Zwolle rijdt Ben naar Amsterdam. Ben is Front-end engineer en werkt voor een opdracht bij ING. Benieuwd hoe een de dag van een Arcadian eruit? Ben neemt je mee in zijn dinsdag bij ING!

“Om 7.20 uur kom ik aan in Amsterdam. Ik houd ervan om vroeg te starten, zo ben ik voor de files uit en kan ik ook op tijd weer naar huis! Ik maak mijn set-up klaar en haal koffie om de dag te beginnen!”

“Ik wil deze ochtend nog snel wat regels code schrijven omdat de rest van de dag zal bestaan uit vergaderingen. Ik ben bezig een deel van ons project te migreren naar de nieuwe router die een teamlid heeft geschreven.”

“Om 9.45 uur hebben we onze standup bij het analoge Kanban bord. Mijn werkdag is dan al 2,5 uur van start.”

“10.00 uur! We hebben vandaag een retrospective over onze manier van werken. We overwegen om te switchen van Kanban naar Scrum, ik ben als gecertificeerd Scrum master natuurlijk een groot voorstander. Ik mis bij Kanban vooral de ‘duidelijkheid’ van het uit te voeren werk, evenals de strakke opleveringen en uitgebreide refinements.”

Rond een uur of 16.00 begin ik met inpakken en rij ik terug naar Zwolle. Dan zit mijn dag er alweer op!

“Bij ING werken we met het spotifymodel, een vorm van Agile werken. Ik werk in een internationaal team dat bestaat uit 2 back-end developers uit India, 1 mede front-end developer uit Oostenrijk en 3 Nederlandse Customer Journey experts. Dit zijn business analisten die ons voorzien van de informatie die we nodig hebben om goede software te kunnen ontwikkelen. De voertaal in ons team is Engels!”

“Rond lunchtijd gaan we altijd met een paar teamleden lunch halen in het winkelcentrum: de Amsterdamse poort. Er zijn hier veel leuke eettentjes en het is hier altijd gezellig druk.”

"Na de meetings ga ik weer snel terug de code in. Omdat we bij ING werken met native web components heb ik ook te maken met de relatief onbekende shadow dom. Iets wat een aanpassing van mijn denkwijze vergt. En wie vroeg start, mag vroeg naar huis. Rond een uur of 16.00 begin ik met inpakken en rij ik terug naar Zwolle. Dan zit mijn dag er alweer op!"

Werken als Developer

via Arcady

Afgestudeerd? En nu? Meteen aan de slag, of eerst nog doorleren? Arcady biedt je een unieke springplank naar een topbaan bij een topbedrijf. Alleen voor koplopers! Kun jij het aan?

Ja, vertel me hoe!

What do we offer online?

We help you optimize your CV, cover letter or LinkedIn profile based on your personal goals. In addition, we answer all your career-oriented questions and offer free advice about jobs and employers that best suit you.