Denny Donker

"Vanaf het moment dat ik wist dat een toetsenbord een toetsenbord was, was ik gefascineerd door techniek en wat je daar mee kan bereiken."

Denny Donker
28 mei 2022

Vanaf het moment dat ik wist dat een toetsenbord een toetsenbord was, was ik gefascineerd door techniek en wat je daar mee kan bereiken. Op verjaardagen zat ik vaak achter een computer in plaats van bij het bezoek. Mijn fascinatie is uitgegroeid tot een hobby waar ik ook mijn werk van heb gemaakt. In de rol van senior consultant bij Solviteers ben ik continue bezig met automatiseren.

Letterlijk vanaf dag één sinds ik bij Solviteers werk, doe ik leuke en uitdagende klussen. Door mijn werk kom ik bij veel verschillende organisaties over de vloer en heb te maken met uiteenlopende vraagstukken en typen mensen. Ik hou van die diversiteit. Je krijgt daardoor een veel breder referentiekader. Alles wat ik leer, waar dan ook, neem ik mee in al mijn opdrachten.

Zo ben ik momenteel bezig met het maken van rapportages voor een klant. Dat begint bij goed nadenken over wat er nodig is en onderzoeken wat de technische en functionele opties zijn. Daarna bouw en implementeer ik de oplossing. Altijd in samenwerking met de klant. Voor deze opdracht maak ik momenteel een mini datawarehouse op een Oracle database. Bezig zijn met onderwerpen als “materialized views”, “stored procedures” en “piplined table functions” is voor mij echt genieten.

De techniek blijft fascinerend. Niks leukers dan een vraagstuk uitpluizen, het achterliggende probleem vinden, alle aspecten bekijken en dan een advies neerleggen dat je dan ook mag uitvoeren.

Voor een andere klant werk ik samen met twee collega’s aan een project om de processen voor de horecavergunningen, Lean te maken. We werken met een scrum-team samen en doen alles van het houden van sessies tot en met het inrichten in de applicatie, testen en in productienemen. Weer een andere klant ondersteun ik bij een digitaliseringsproject. Ze werken vanaf 1 januari 2019 volledig digitaal en dat zorgt nog regelmatig voor vragen van gebruikers die ik beantwoord. In de resterende tijd kan ik mijn ei kwijt in de rol van functioneel beheer voor hun vergunningenapplicatie.

De techniek blijft fascinerend. Niks leukers dan een vraagstuk uitpluizen, het achterliggende probleem vinden, alle aspecten bekijken en dan een advies neerleggen dat je dan ook mag uitvoeren. Dat ik daar dan ook mensen mee help en hun werk makkelijker maak, is een grote bonus. Overigens heb ik al lang geleerd dat het doorvoeren van oplossingen veel meer inhoudt dan alleen met je neus achter een computer zitten. Het contact met de klant en collega’s is daarin essentieel. Dus op feestjes zit ik nu bij het bezoek.

Denny Donker - Solviteers

Senior Consultant

Wil je meer lezen over het werk als Senior ICT Consultant? Denny heeft op LinkedIn een artikel geschreven over de implementatie van de Omgevingswet en DSO. Je leest het artikel hier.

WerkenbijSolviteers.nl

What do we offer online?

We help you optimize your CV, cover letter or LinkedIn profile based on your personal goals. In addition, we answer all your career-oriented questions and offer free advice about jobs and employers that best suit you.