Jelle Schippers

"Ik geef het toe: misschien is IT toch wel leuk."

Werken bij Calco
22 jan 2020

Hé allemaal! Ik ben Jelle Schippers, 29 jaar, woonachtig in Den Haag en nu 10 maanden werkzaam bij Nationale Nederlanden Investment Partners (NNIP) via Calco als Administrator met het CRM systeem Salesforce. Daarnaast ben ik ook de Scrum Master van mijn team. Dat is meteen een mond vol hé?!

Grappig genoeg zitten er – als ik me zo in een paar regels aan jullie voorstel – een heleboel punten in waarvan ik zelf een aantal jaar geleden nooit had gedacht dat ze nu van toepassing zouden zijn op mij. Maar in een korte tijd kan er veel veranderen!

Oh, oh Den Haag

Ten eerste de stad: Den Haag. Ik werk sinds vorig jaar oktober bij NNIP en in december ben ik verhuisd naar Den Haag. Hoewel ik vroeger redelijk dichtbij Den Haag woonde, kwam ik er verder eigenlijk nooit (ik ging altijd naar Rotterdam). Echt een beeld van Den Haag had ik niet, maar wat een leuke stad! Je hebt veel leuke plekjes om te borrelen met collega’s, in de ochtend kan je zomaar bij dezelfde ontbijtbar zitten als Mark Rutte en na je werk kan je direct door naar het strand om daar nog van de zon te genieten. Zeker na een lange dag werken is het heerlijk om je pantalon, overhemd en nette schoenen om te wisselen voor zomerse kleding.

Na een tijdje kwam ik er pas achter dat dit werk dicht bij het (IT)werk lag, waarvan ik altijd had gezegd dat het me helemaal niks leek.

Suit up

Ik heb ook altijd gezegd dat ik mezelf niet zag rondlopen in pak op een kantoor en IT zelf leek me helemaal maar een saaie bedoening. De hele dag achter je computer zitten, leek me maar niks en ik wilde liever elke dag bezig zijn met sport, overleg hebben, samenwerken en elkaar uitdagen. Zodoende ben ik begonnen met Fysiotherapie, om na een aantal jaar over te stappen naar Bewegingswetenschappen. Hierin vond ik de uitdaging om sporters beter te maken. Ik hield me bezig met data analyses van de prestaties van voetballers en ik maakte hier rapportages van. Hele dagen zat ik achter de computer en eerlijk… ik vond het heerlijk. Na een tijdje kwam ik er pas achter dat dit werk dicht bij het (IT)werk lag, waarvan ik altijd had gezegd dat het me helemaal niks leek.

Ik geef het toe: misschien is IT toch wel leuk

Ik ben me meer in de mogelijkheden binnen de IT gaan verdiepen en uiteindelijk heb ik een jaar geleden de stap gewaagd via Calco. Nu - inmiddels 10 maanden werkzaam bij NNIP - ben ik nog steeds erg blij met mijn keuze. In deze periode is er nog geen dag hetzelfde geweest. Elke ochtend starten we met een Daily Stand up om de punten te bespreken die we die dag gaan oppakken. Daarnaast komen er geregeld punten naar voren van de gebruikers van ons systeem en heb ik nog 1 of 2 meetings.

Ik werk met andere teams samen in projecten, heb invloed op de richting van het project en merk dat samenwerken écht bijdraagt aan het proces en je elkaar daadwerkelijk verder kan helpen. Ondanks mijn scepsis richting de IT moet ik toegeven dat ik het werk heel erg leuk vind. Alle punten die ik zocht in een baan vond ik er in terug en ondanks dat ik niet meer in de sport werk, ga ik het komende jaar met heel veel energie en plezier mezelf verder ontwikkelen!

What do we offer online?

We help you optimize your CV, cover letter or LinkedIn profile based on your personal goals. In addition, we answer all your career-oriented questions and offer free advice about jobs and employers that best suit you.