Job Zegers

"Op zoek naar mijn IT uitdagingen"

Werken bij Calco
28 mei 2022

Houd jij van uitdaging? Mooi, dan begrijpen we elkaar! Door uitdaging ga ik pas echt van mijn werk genieten. Als Product Owner bij kredietverzekeraar Euler Hermes vind ik die uitdaging nu dagelijks door samen met mijn team ervoor te zorgen dat er met goede software zoveel mogelijk waarde wordt toegevoegd aan het bedrijf en haar klanten.

Ben je benieuwd hoe ik deze uitdaging samen met Calco heb gevonden? Lees dan verder!

Hoe kwam ik in de IT terecht?

Terug naar begin 2016: ik studeerde Liberal Arts & Sciences, voornamelijk richting Politicologie en Internationale Betrekkingen. Erg leuk om te studeren, dat zeker! Toch zag ik hierin nooit een concrete toekomst voor mezelf -  ik had geen idee wat ik na mijn studie wilde gaan doen. 
Tot mijn laatste semester, waarin ik een keuzevak programmeren volgde. Dit bleek een openbaring te zijn: ik genoot zeer van de analytische uitdaging en was er ook goed in! Het gevoel dat ik kreeg na het bouwen en neerzetten van iets waar ik trots op kon zijn was heel fijn. Ik wilde meer van dit! De vraag was alleen hoe… Een studie-switch lag voor de hand, maar ik wilde niet nog jaren studeren. Ergens aan het werk dan maar? Ik had geen IT-achtergrond en geen ervaring. Daarnaast schrikte het stoffige, niet-sociale imago van de IT me af. Ik had gestudeerd met enthousiaste, sociale mensen en zo’n vibe wilde ik ook graag op mijn werk terugvinden.

Lang hoefde ik echter niet te twijfelen… Er kwam IT-advies uit onverwachte hoek! Een berichtje van mijn moeder op Facebook: “Job is dit iets voor jou?” Ongetwijfeld was mijn eerste gedachte: “Ja, zal wel mam...” Toch was, aldus mijn gespreksgeschiedenis, mijn daadwerkelijke reactie enkele uren later: “Jaaa, perfect! Ik ga morgen solliciteren.”

Voor mij extra leuk gezien dit goed aansloot op mijn studie; een perfecte match dus!

Aan de slag bij Calco

In de Calco MasterClass kon ik vrijwel meteen aan de slag. De perfecte uitkomst voor mij aangezien er geen ervaring van mij werd verwacht. Het belangrijkste was een enthousiaste en gemotiveerde houding. Ik had er zin in, dus dat zat wel goed!

Dit gold ook voor de mensen in mijn startgroep, waarmee ik in twee maanden tijd zoveel mogelijk kennis en vaardigheden op zou doen om aan de slag te kunnen in de IT. Niet alleen maakte de dynamiek binnen de groep het heel gezellig, het leidde ook tot een gedreven samenwerking waarin we elkaar uitdaagden om ons zo goed mogelijk te ontwikkelen.

In deze ontwikkeling lag de focus voor mij vooral op het programmeren; dat was namelijk wat ik graag wilde doen. Na de eerste twee maanden werd ik uitgenodigd voor een intake. Dat was direct raak! Ik kon beginnen als Software Developer bij Euler Hermes.

Binnen een gezellig team met veel mede-Calco’ers, kon ik bij Euler Hermes meteen de code in duiken. Precies wat ik wilde en waarin Calco mij dus goed heeft begeleid. Ook bleek het een grote internationale organisatie te zijn met veel verschillende culturen en werkwijzen. Voor mij extra leuk gezien dit goed aansloot op mijn studie; een perfecte match dus!

Binnen een gezellig team met veel mede-Calco’ers, kon ik bij Euler Hermes meteen de code in duiken.

Van Developer tot Product Owner

Als Software Developer heb ik bij Euler Hermes drie jaar lang mijn hart op kunnen halen aan de vele technische uitdagingen. Doordat ik hier enthousiast naar op zoek ging, kreeg ik al snel de ingewikkeldste (voor mij de leukste) klussen op mijn bordje.

Dat ik van programmeren zou genieten, was voor mij geen verrassing. Wat wel een openbaring was, was hoezeer ik hierbij kon genieten van de samenwerking. Helemaal niet stoffig, maar juist dynamisch en enthousiast!

Dit bleek vooral toen we twee jaar geleden met het team de overstap maakten naar Scrum, een werkwijze waarbij je als zelfsturend team samen verantwoordelijk bent en het werk verdeelt om in korte ‘sprints’ zoveel mogelijk waarde toe te voegen. Geen manager die je vertelt wat je wel en niet moet doen, wel energieke samenwerking en een sterk teamgevoel.

Toch begon het vorig jaar te knagen… Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Een andere opdracht als Developer, in een mij onbekende programmeertaal, daar had ik wel zin in! Bij Calco wisten ze daar raad mee; ik kreeg een rijtje van verschillende bedrijven waar ik aan de slag zou kunnen gaan.

Toch werd het iets anders. Euler Hermes wilde het Scrum team compleet maken met een Product Owner en dit leek mij een nog mooiere uitdaging! Ik mag mij nu dagelijks buigen over de wensen en moeilijkheden van onze stakeholders en hun klanten over de hele wereld. Uitdagend is dat zeker!

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan hoop ik dat je die vindt en wellicht zien we elkaar wel bij Calco!

What do we offer online?

We help you optimize your CV, cover letter or LinkedIn profile based on your personal goals. In addition, we answer all your career-oriented questions and offer free advice about jobs and employers that best suit you.