Peter Veldman

"Niets is zo fijn als tijdens een werkdag te merken dat mensen blij zijn met wat jij voor ze betekent en meteen te ervaren wat voor impact je hebt."

Peter Veldman
28 mei 2022

Voldoening haal ik uit mijn werk wanneer ik op dagelijkse basis een verschil kan maken. Niets is zo fijn als tijdens een werkdag te merken dat mensen blij zijn met wat jij voor ze betekent en meteen te ervaren wat voor impact je hebt. Dit staat voor mijn gevoel haaks op één van mijn grote interesses, de politiek. Al van jongs af aan volg ik de landelijke ontwikkelingen en sinds mijn studietijd ook de lokale besluitvorming van gemeenteraden. Besluitvorming kan traag zijn en resultaten soms pas na langere tijd zichtbaar.

Ondanks de gevoelsmatige tegenstelling merk ik dat juist in mijn functie van ICT consultant bij Solviteers de twee juist heel goed verenigbaar zijn. Op dagelijkse basis haal ik voldoening uit mijn werk in de wetenschap dat het bijdraagt aan een langere termijn ontwikkelingen in de maatschappij.

Ik kom bij veel gemeenten over de vloer en weet welke ontwikkelingen eraan zitten te komen. Neem bijvoorbeeld de Omgevingswet die, naar verwachting per 2021, in werking treedt. In mijn werk hou ik mij bezig met vragen of de applicaties de gevraagde voorwaarden aankunnen, op welke manier de gemeente aansluit op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en hoe de hele organisatie de omslag kan maken.

Met het zien van het nieuws of verandering van beleid denk ik alvast na over wat het betekent voor de processen en de inrichting of het gebruik van een applicatie.

Er moeten veel praktische zaken gebeuren wil een organisatie wetgeving en beleid realiseren. Ik ondersteun klanten bijvoorbeeld door het aanpassen en digitaliseren van processen, uitrollen van nieuwe functionaliteit, meewerken aan de implementatie van een nieuwe applicatie en het opstellen van adviezen. Allemaal zaken die onderdeel zijn van een grotere ontwikkeling die pas later meer concreet wordt voor de gebruiker van een applicatie.

Daarnaast hebben ook gebeurtenissen in het nieuws effect op beleid, processen en uitvoering. Als in Eindhoven een parkeergarage instort of in Markelo een mestkelder ontploft dan wordt er ook gelijk gekeken naar de risico’s in de eigen gemeente. Hoe breng je mogelijke risico’s in kaart? Op welke manier krijg je de juiste gegevens bij elkaar zonder te veel bureaucratie? Ik vind het een leuke uitdaging om te zorgen dat organisaties de juiste informatie hebben om besluiten te maken en de organisatie te sturen.

Met het zien van het nieuws of verandering van beleid denk ik alvast na over wat het betekent voor de processen en de inrichting of het gebruik van een applicatie. Met collega’s wissel ik daar dan weer kennis over uit en wordt zo’n ontwikkeling heel concreet. Dat is het leuke van het werken als ICT Consultant bij Solviteers.

Peter Veldman - Solviteers

Consultant

Wil je meer lezen over het werk als Consultant? Check dan zeker eens de website van Solviteers!

WerkenbijSolviteers.nl

What do we offer online?

We help you optimize your CV, cover letter or LinkedIn profile based on your personal goals. In addition, we answer all your career-oriented questions and offer free advice about jobs and employers that best suit you.