Sanne Joustra

"Tijdens mijn eerste dag viel ik in verbazing van de snelheid waarmee alle verschillende bierflesjes daar rond bewegen, heel indrukwekkend!"

Sanne Joustra
23 okt 2023

Tijdens mijn Bachelor had ik via een studentenproject al kennis gemaakt met Heineken. In Myanmar mocht ik een markt onderzoek doen en hierdoor kreeg ik mijn eerste indruk van het bedrijf. Als gevolg begon ik tijdens mijn Master met solliciteren voor het Management Traineeship. Ondanks mijn economische achtergrond, werd ik het meest enthousiast van het Supply Chain Traineeship. Tijdens dit programma leer je zowel de technische als de end-to-end kant van Heineken kennen in 3 opdrachten van 6 maanden.

Wat houdt het Management Traineeship van HEINEKEN in?

Na een onboarding week met mijn mede-trainees, begon ik mijn eerste opdracht in Den Bosch. Deze brouwerij wordt ook wel de ‘innovation brewery’ genoemd, omdat de meeste speciaal bieren hier vandaan komen. Mijn opdracht vond plaats bij de afdeling ‘verpakken’, waar ik keek naar het proces rondom het ombouwen van de machines. Dit ombouwen is nodig om verschillende bier- en flessoorten op dezelfde machines te kunnen draaien. Tijdens mijn eerste dag viel ik in verbazing van de snelheid waarmee alle verschillende bierflesjes daar rond bewegen, heel indrukwekkend! De eerste weken kreeg ik vooral de tijd om veel rond te kijken en kennis te maken met de organisatie en mijn collega’s. Hierna kon ik met een eigen samengesteld team hard aan het werk om de opdracht tot een succes te maken. Naast de voortgang van inhoudelijke kennis over Heineken, volg je tijdens de eerste opdracht ook meerdere persoonlijke trainingen. Samen met mijn mede-trainees heb ik meerdaagse trainingen gehad over onder andere personal branding en communiceren met impact.

Gezien de begeleiding, uitdagende opdrachten, buitenlandervaring en oneindige mogelijkheden, zou ik iedereen aanraden om een Management Traineeship bij Heineken te volgen!

Mijn tweede opdracht doe ik op dit moment in Zoeterwoude, waar ik in plaats van op de brouwerij op het hoofdkantoor werk voor een opdracht bij strategische planning. Dit biedt de gelegenheid om de volledige keten van Heineken Nederland te leren kennen. Tijdens mijn opdracht kijk ik naar de meest efficiënte manier om met alle betrokken afdelingen een passend (vraag = aanbod) 13 weeks plan te maken. Door het coronavirus werk ik vanaf de tweede week vanuit huis, maar alsnog leer ik de verschillende afdelingen goed kennen. Ook heb je als trainee altijd een goed team van begeleiders om je heen, waardoor je de opdracht succesvol kan afronden.

Mijn laatste opdracht is op een andere afdeling binnen Heineken Nederland of in het buitenland, afhankelijk van de situatie. Ik ben erg nieuwsgierig wat ik tijdens mijn laatste opdracht nog mag doen, maar ik heb nu al zo veel geleerd van zowel Heineken als mijzelf. Hierdoor kan ik na het afronden van mijn Traineeship een goede keuze gaan maken voor mijn definitieve baan binnen Heineken. Door de groep mede-trainees, de begeleiding, uitdagende opdrachten, buitenlandervaring en oneindige mogelijkheden, zou ik iedereen zeker aanraden om een Management Traineeship bij Heineken te volgen!

What do we offer online?

We help you optimize your CV, cover letter or LinkedIn profile based on your personal goals. In addition, we answer all your career-oriented questions and offer free advice about jobs and employers that best suit you.