Ruim 10 jaar dé specialist in het op maat informeren, adviseren en begeleiden van hoogopgeleid talent.

Ben jij een hoogopgeleide student of starter en heb je behoefte aan een persoonlijk carrièreadvies of heb je een specifieke carrièrevraag? Wij helpen jou gratis én onafhankelijk bij het opstellen/ verbeteren van je cv, het schrijven van een sollicitatiebrief, de voorbereiding op je sollicitatie en bij het vinden van een geschikte bijbaan, stage, startersfunctie of traineeship én de werkgever die bij jou past. Daarnaast kunnen we je o.a. nog adviseren over doorstudeermogelijkheden en over personal branding.Cv-check op maat

Wij bieden jou de mogelijkheid om je cv gratis en volledig op maat te laten checken door een ervaren professional uit de markt. Daarbij nemen wij jouw wensen als uitgangspunt en geven we praktische tips om jouw cv nóg effectiever te maken. Het primaire doel van het cv is namelijk om het zo goed mogelijk af te stemmen op jouw wensen en ambities zodat het jou helpt om aan tafel te komen bij de werkgever van je keuze.


Workshops & trainingen

Wil je goed voorbereid zijn op een sollicitatiegesprek? Of wil je weten hoe je jezelf goed kan profileren op de arbeidsmarkt? Meld je dan aan voor één of meerdere van onze workshops. De workshops bieden praktische handvatten die je helpen de regie in eigen handen te nemen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan workshops over het inzetten van non-verbale communicatie tijdens een sollicitatiegesprek, over het belang en de invulling van personal branding en hoe je effectief kan solliciteren via LinkedIn.


Persoonlijk carrière-adviesgesprek

Wij helpen je graag bij het verkennen van de arbeidsmarkt. Onze werkwijze is om jou persoonlijk en gericht van advies te voorzien over jouw carrièremogelijkheden. Tijdens een individueel een-op-een-gesprek bekijken we samen met jou welke carrièremogelijkheden het beste op jouw achtergrond, wensen en ambities aansluiten. We bieden informatie over werkgevers, bijbanen, stages, startersfuncties en traineeships die het beste bij jou passen. Je kunt ons ook bezoeken op één van de carrière-evenementen waar we aanwezig zijn. Bekijk in het evenementenoverzicht wanneer De Carrièrebus bij jou in de buurt is.


Naar het evenementenoverzicht

Individuele coaching

Tijdens onze bezoeken aan de talrijke carrière-evenementen en bedrijvendagen de afgelopen jaren kregen we vaak de vraag van studenten of het ook mogelijk was om hen te coachen en te begeleiden tijdens hun oriëntatiefase en in de periode erna. Elke fase roept namelijk vaak weer nieuwe vragen op, carrièretechnisch, maar ook persoonlijk. Studenten gaven daarbij aan dat ze het prettig zouden vinden om dan gebruik te kunnen maken van een onafhankelijke en ervaren coach.

De Carrièrebus biedt een persoonlijk coachingstraject aan voor hoogopgeleide studenten, starters en young professionals. Dit coachingstraject helpt jou om beter en efficiënter te functioneren, zowel tijdens de oriëntatie- en/ of sollicitatiefase als in werk- dan wel privésituaties. Wil je meer weten over hoe het coachingstraject eruit ziet en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.


Heb jij vragen of behoefte aan hulp?

Meld je hieronder gratis en vrijblijvend aan voor:

 • een persoonlijke cv-check op maat;
 • hulp bij het vinden van een passende stage, (bij)baan, startersfunctie of traineeship;
 • hulp bij het vinden van dé werkgever die bij jou past;
 • een persoonlijk oriëntatie- of coachingsgesprek;
 • gerichte tips voor het voorbereiden van je sollicitatie.

Blijf op de hoogte van relevant carrièrenieuws!

Om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe vacatures, relevant carrièrenieuws en nuttige sollicitatietips, nodigen we je graag uit om ons te volgen via Twitter en/ of Facebook.ONZE ANDERE ONLINE PLATFORMEN:
Wat studenten over ons zeggen

“Gedurende het carrière-evenement werden door diverse multinationals uit de financiële en bancaire sector o.a. workshops georganiseerd voor Nederlandse en internationale studenten. Een van de hoogtepunten van de dag was het carrière-advies dat De Carrièrebus gaf aan lange rijen Masterstudenten. Erg waardevol advies en goede inzichten van inspirerende en oprechte ondernemers!”

Bas Henckens (student Universiteit Maastricht)

“Tijdens mijn bestuursjaar heb ik enkele evenementen georganiseerd waarbij ik heb samengewerkt met De Carrièrebus. Iedere keer weer werd ik verbaasd door hun professionaliteit en enthousiasme. Van het begin van de ochtend tot aan het einde van de middag waren zij even behulpzaam en namen ze uitgebreid de tijd om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Ik ken meerdere studenten die enorm veel profijt hebben gehad van hun expertise en behulpzaamheid en zelf behoor ik ook tot die groep.”

Kay van Zonderen (trainee Achmea)


“De Carrièrebus checkte in oktober 2015 mijn cv tijdens een recruitment event. Nu, bijna anderhalf jaar later, heb ik nog steeds nauw contact met ze en beschouw ik hun als mijn mentor in alles wat ik doe omtrent studie en werk. Gunay is een karakter mens, iemand die al je werkervaring en studieresultaten opzij zet en eerst kijkt naar wie jij als mens bent. Volgens haar haal je het beste uit jezelf wanneer je dingen doet in een omgeving waar jou normen en waarden bij aansluiten.”

Daniel Langerveld (student TU Eindhoven)

“De Carrièrebus creëert een vertrouwd gesprek waar je in alle openheid kan spreken, en weet vervolgens snel de situatie in te schatten en feilloos (opbouwende) kritiek te geven. Ze hebben oprechte interesse en zijn tegelijkertijd eerlijk en verfrissend. De feedback op doorgevoerde wijzigingen en ideeën later blijft snel en persoonlijk. Hun oprechte en zeer kundige advies is zeker aan te raden.”

Alexander van ’t Hof (student Erasmus Universiteit)


“Tijdens de Recruitment Days in Groningen heb ik de workshop Non-Verbale Communicatie van De Carrièrebus gevolgd. Een onwijs leuke training. De communicatie met De Carrièrebus voelde heel erg vertrouwd en alle mensen die ik heb gehoord over Your Talent Group konden alleen maar vanuit waardering spreken. Ik hoop in de toekomst nog eens met YTG in aanraking te komen en raad iedereen het aan om contact met ze op te nemen als je een sparringspartner zoekt die oprecht meedenkt over jouw toekomst.”

Laurien Meijer (student Rijksuniversiteit Groningen)

“Tijdens de Maastricht Business Days heb ik veel tips en advies gekregen om mijn cv beter te maken van De Carrièrebus. Daarbij hebben ze mij ook veel nuttige suggesties gegeven waar ik verder kon kijken naar een mogelijk traineeship. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat ik De Carrièrebus tegen ben gekomen!”

Janneke Verhaegh (student Universiteit Maastricht)

Bent u werkgever? Klik dan hier

Wat anderen over ons zeggen

 • De Carrièrebus heeft mij niet alleen geholpen met het verbeteren van mijn cv, maar ook met het vinden van een studiegerelateerde bijbaan bij een leuke logistieke startup die goed bij mij past!

  Jochem HoogesteijnChairman Aureus Business Month Committee

 • De Carrièrebus is absoluut een aanrader voor een ieder die een goed klankbord nodig heeft! Hun expertise en vertrouwelijkheid zal ervoor zorgen dat jij met je borst vooruit, je hoofd omhoog en vol goede moed hun mooie Amerikaanse schoolbus uitloopt.

  David TempelVoorzitter Bèta Bedrijvendagen Groningen

 • YTG geeft bijzonder bruikbare adviezen en weet deze op een prettige manier over te brengen. Het gaat daarbij niet alleen om wat er in een cv hoort maar ook om hoe je cv een weerspiegeling is van jezelf. Zeker een aanrader!

  Erik GielstraMaster Accountancy & Controlling, RUG