Achmea

Meer weten over Achmea?

Bekijk dan hun carrièrewebsite voor meer informatie.

 • Hoofdkantoor in Zeist
 • Actief in 6 landen
 • 53% man / 47% vrouw
 • Gem. leeftijd 39 jaar
 •  13.000 medewerkers
 •  6 locaties

Werken bij Achmea

Wat doen wij?

Al sinds 1811 zorgen wij er dagelijks voor dat het leven van mensen door kan gaan op momenten dat het er écht toe doet; bij een woningbrand, een auto-ongeluk óf een cybercrime aanval. Maar voorkomen is beter dan genezen! Wij geloven in het duurzaam oplossen van problemen. Daarom werken wij elke dag samen met klanten, strategische partners én met 13.000 collega’s aan concrete oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken. We gaan voor onbezorgd wonen én werken, slimme mobiliteit, gezondheid dichterbij en inkomen voor nu, straks en later! Dat is Duurzaam Samen Leven volgens Achmea.

In de praktijk betekent dat schaven aan risicomodellen, meewerken aan zorginnovaties, diensten ontwikkelen die huizen verduurzamen, apps bouwen die mobielvrij fietsen én autorijden stimuleren óf marketinguitingen bedenken die bij miljoenen mensen blijven hangen. Daarmee maken we Nederland (en niet alleen Nederland!) elke dag een beetje gezonder, veiliger én duurzamer!

De Hartlopers van Achmea

Bij Achmea ben je niet zomaar ‘data-engineer’, ‘financieel expert’ of ‘juridisch medewerker’. Je bent in eerste plaats een ‘Hartloper’. Iemand die zijn hart volgt, vooroploopt in zijn vakgebied en zijn talent inzet voor een gezonde, veilige én duurzame samenleving. Een toekomst waarin mensen langer gezond blijven, veilig en gelukkig wonen, slim en zorgeloos reizen, financieel fit zijn, lekker werken en frank en vrij durven ondernemen. Met hart voor wie ze het doen, wat ze doen én hoe ze het doen. Vanuit het hart dus.

Werken waar, wanneer en hoe jij dat wilt, met het kantoor als clubhuis

Achmea zorgt ervoor dat je ook thuis alle benodigdheden tot je beschikking krijgt om net zo efficiënt te kunnen werken als op kantoor. Daarnaast krijgen de medewerkers de ruimte en het vertrouwen om zelf werktijden- en dagen in te delen, indien hun functie dat toelaat. Voor De Hartlopers van Achmea is het kantoor een clubhuis, een plek om samen te komen en het kloppend hart voor ideeën. Een plek waar je de ruimte krijgt om je werk in te richten op een manier die past bij jou. En dit alles gebeurt in een standaard werkweek van maar 34 uur in 4 dagen.

Achmea voor iedereen

Mensen verschillen. Gelukkig maar! De Hartlopers hebben hart voor elkaar en hart voor diversiteit en geven elkaar de ruimte om zichzelf te zijn. En dat is nodig om tot de beste oplossingen te komen.

Wij zijn De Hartlopers. Loop jij met ons mee?

Meer weten over Achmea als werkgever?

Bekijk dan hun carrièrewebsite voor meer informatie.

Diversiteit bij Achmea

Ieder mens is anders. Gelukkig maar. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich bij Achmea welkom voelt. Want als dat zo is, voel je je vrij en kun je jezelf zijn. Dan ben je in staat om je talenten te ontdekken, om creatief en innovatief te zijn. Wij geloven dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te zijn. Alleen dan kun je het beste uit jezelf halen en samen met collega’s je ambities waarmaken.

Bedrijfsvideo

Wat we bieden

 • Traineeships
 • Onboarding programma
 • Bedrijfsfeesten
 • Sociale activiteiten
 • Pensioenregeling
 • Thuiswerken
 • Open office
 • Deeltijd werken
 • Flexibele werkplekken
 • Designed interieur
 • Inspirerende vergaderplekken
 • Diversiteitsbeleid
 • Vrouwen in management & directie
 • Goede parkeergelegenheid
 • Bereikbaar met openbaar vervoer

Op bezoek bij Achmea

Achmea als stagewerkgever

Alles is mega bij ons. Het aantal klanten. De hoeveelheid data. De keuzes die we dagelijks maken. Als je die dynamiek aan kunt, dan ben je welkom bij een van de grootste bedrijven in Nederland. Met alle specialistische disciplines binnen: finance, IT, marketing, data-analyse, en veel meer. En jij krijgt de kans om te werken in een team met de beste professionals en waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën. Zo heb je dus de kans om te laten zien wat je nu echt in huis hebt. Voor studenten met ambitie hebben we in jouw vakgebied een wereld te ontdekken. It’s up to you wat je ermee doet!

Tijdens je (meewerk)stage doe je ook écht mee!

Na al die uren op school is het tijd voor het echte werk. Reken maar dat je bij ons elke dag nieuwe dingen leert. ‘Hoe zou jij dit aanpakken?’ Vragen als deze worden je voortdurend gesteld. Want jouw kennis en creativiteit helpen ons om iedere dag vooraan te staan met excellente producten en optimale klantgerichtheid. Door zélf te doen, dat maakt een stage bij Achmea tot een geweldige ervaring. Niet alleen voor een goed cijfer op school, maar direct al een topbedrijf op je cv! De stagevergoeding voor mbo’ers bedraagt € 400,- en voor hbo’ers en wo’ers € 650,-, allen bruto. Bekijk onze stages. Staat jouw droomstage er niet tussen en heb je een goed idee wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Laat het ons weten! Wij denken graag met je mee.

Bij Achmea heeft je afstudeer- en promotieonderzoek direct impact!

Wie zijn de doelgroepen van de toekomst? Welke trends zijn leading volgend jaar, en het jaar daarna, en daarna? Hoe kunnen we zorgen dat onze bedrijfsvoering futureproof is? Stuk voor stuk intrigerende vraagstukken. Met jouw onderzoek, vanuit een eigen onderwerp of een lopend onderzoeksthema bij ons, draag jij bij aan onze kracht om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. En maak je het eigenlijk voor iedereen in Nederland makkelijker om nu en later de beste verzekering te kiezen. De afstudeervergoeding voor hbo’ers en voor wo’ers bedraagt € 650,- bruto.

Stages bij Achmea

Over de stages

Het levensgeluk van 10 miljoen klanten. Dát is waar wij ons dagelijks samen voor inzetten. We schaven aan risicomodellen, verbeteren onze websites en bedenken marketinguitingen. Alles met maatschappelijke impact. Meer dan ooit hebben wij behoefte aan Hartlopers: Iemand die zijn hart volgt, voorop loopt in zijn vakgebied en zijn talent inzet voor een gezonde en veilige samenleving. Wordt Hartloper binnen een van onze stage of afstudeeropdrachten én loop met ons mee! Wij verzekeren je alles wordt anders!

Vooroplopen vanuit je hart!

Nieuwe verwachtingen, nieuwe mogelijkheden. We zien en herkennen ze voor onze klanten. En blijven onze organisatie er voortdurend op aanpassen. Interpolis ontwikkelde #PhoNo voor mobielvrij fietsen. Centraal Beheer helpt de niet zo handige Harry’s met de Klushulp. En Zilveren Kruis regelt met Gezond Thuis, dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Het zijn zomaar een paar voorbeelden van innovaties op het gebied van gezondheid, woonomgeving, mobiliteit en toekomstvoorziening. Allemaal dankzij de inspanningen van collega’s die daar met hart en ziel aan werken. Maar we willen onze grenzen verder verleggen. Daarom zoeken we jong talent die samen met ons Nederland (en een stukje daar buiten) gezonder, veiliger en toekomstbestendiger maken. Ben jij klaar voor die stap? Je studierichting? Dat maakt niet uit. Wat is je ambitie en wat zijn je talenten? Dáár zijn we vooral benieuwd naar.

Tijdens je (meewerk)stage doe je ook écht mee!

Na al die uren op school is het tijd voor het echte werk. Reken maar dat je bij ons elke dag nieuwe dingen leert. ‘Hoe zou jij dit aanpakken?’ Vragen als deze worden je voortdurend gesteld. Want jouw kennis en creativiteit helpen ons om iedere dag vooraan te staan met excellente producten en optimale klantgerichtheid. Door zélf te doen, dat maakt een stage bij Achmea tot een geweldige ervaring. Niet alleen voor een goed cijfer op school, maar direct al een topbedrijf op je cv!

Bij Achmea heeft je afstudeeronderzoek direct impact!

Wie zijn de doelgroepen van de toekomst? Welke trends zijn leading volgend jaar, en het jaar daarna, en daarna? Hoe kunnen we zorgen dat onze bedrijfsvoering futureproof is? Stuk voor stuk intrigerende vraagstukken. Met jouw onderzoek, vanuit een eigen onderwerp of een lopend onderzoeksthema bij ons, draag jij bij aan onze kracht om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. En maak je het eigenlijk voor iedereen in Nederland makkelijker om nu en later de beste verzekering te kiezen.

Wat wij bieden voor onze stages

 • Een meewerk- of afstudeerstage. Een fulltime stage is bij ons maximaal 34 uur per week;
 • De stagevergoeding voor mbo’ers bedraagt €400 en voor hbo’ers/wo’ers €650 bruto per maand;
 • Bij Achmea werk je waar, wanneer en hoe je dat wilt. Je krijgt ruimte om zelf je werktijden- en dagen in te delen. En…thuis net zo efficiënt werken als op kantoor? We regelen het voor je. Werk je een dag op kantoor? Dan ontvang je reiskostenvergoeding, als je zelf geen OV studentenkaart hebt;
 • Tot slot, zul jij niet de eerste die na zijn/haar stage doorstroomt als werkstudent, junior, talent of trainee. Kortom bij Achmea bieden wij stages met toekomst perspectief. We helpen je graag bij het maken van je keuze. Jij bepaalt de kick-start van je carrière!

Bekijk onze stages. Tip! Maak een jobalert aan, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe vacatures! Staat jouw droomstage er niet tussen en heb je een goed idee wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Laat het ons weten! Wij denken graag met je mee. Schrijf een brief, maak een toffe video óf stuur een postduif. Dat laatste is een beetje onhandig misschien. Maar; stel jezelf aan ons voor!

Meer weten?

Neem gerust contact op met de Stagedesk op: Stagedesk@achmea.nl.

 

Traineeships bij Achmea

Het levensgeluk van 10 miljoen klanten. Dát is waar wij ons dagelijks samen voor inzetten. We schaven aan risicomodellen, verbeteren onze websites en bedenken marketinguitingen. Alles met maatschappelijke impact. Meer dan ooit hebben wij behoefte aan Hartlopers: Iemand die zijn hart volgt, voorop loopt in zijn vakgebied en zijn talent inzet voor een gezonde en veilige samenleving. Wordt Hartloper binnen een van onze traineeships én loop met ons mee!

Persoonlijk en vakinhoudelijk de top bereiken bij de meest innovatieve en grootste verzekeraar van Nederland? Bij Achmea kan het. Met 3 verschillende traineeships bepaal jij welke route je neemt. Alles draait bij ons om innoveren met maatschappelijke impact en daar ga jij onderdeel van uitmaken. Of je nu start als trainee in het Management, IT Management of Financieel Management Traineeship: het is helemaal aan jou.

Met een traineeship helemaal afgestemd op jouw wensen en ideeën stomen we je klaar voor de toekomst. Je eigen toekomst om precies te zijn. Centraal staat jouw persoonlijke leiderschap en het ontdekken van Achmea als verzekeraar en werkgever. In 2 jaar tijd kom je erachter wie we zijn, wat we doen én hoe je het beste uit jezelf haalt. Haal het maximale uit je sterkste punten en werk aan de skills die je extra wilt ontwikkelen. Een traineeship bij Achmea is er voor jou.

Elk traineeship ziet er inhoudelijk anders uit. Daarnaast zijn er overeenkomsten.

 • Je werkt aan 4 verschillende opdrachten waarin jij je talenten laat zien;
 • Al onze trainees volgen een persoonlijk ontwikkeltraject, waarbij je gecoacht wordt door (oud-)trainees, een mentor, managers en andere collega’s. Handig om mee te sparren en waardevolle contacten die je verder op weg helpen.
 • Je vormt een hechte groep met trainees die tegelijk met je starten, door samen een extern ontwikkelprogramma (Meeting of Minds) te volgen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt jouw ontwikkeling ondersteund door een persoonlijk leiderschapsprogramma en een coach.

Bij Achmea vormen trainees van alle 3 verschillende traineeships een hechte groep die veel onderneemt. Boottochten, weekendjes weg, borrels en andere uitstapjes ondernemen ze samen. De onderlinge verbinding en betrokkenheid met elkaar is groot. Een traineeship bij Achmea is daarom meer dan een goede start van je carrière. Lees hier ervaringen van onze trainees en het verschillende tussen de 3 verschillende traineeships.

Wat jou uniek maakt als trainee

 • Je hebt een afgeronde wo-master;
 • Je overziet het grotere geheel, onderscheid hoofd- van bijzaken en legt verbanden tussen verschillende soorten informatie;
 • Je neemt verantwoordelijkheid in verschillende omstandigheden. Je zorgt dat er actie wordt ondernomen daar waar jij invloed kan uitoefenen en maakt hierin gedane beloftes waar;
 • Jij neemt de lead in jouw ontwikkeling. Je reflecteert op je eigen opstelling en gedrag en neemt feedback serieus. Op basis hiervan onderneem jij acties om jouw gedrag, vaardigheden en competenties te vergroten;
 • Jij durft dingen net iets anders te doen. Je vormt een persoonlijke visie op zaken die een maatschappelijke impact hebben en uit deze ook wanneer deze niet door anderen wordt gedeeld;
 • Je kunt overtuigend advies geven en je bent in staat anderen in beweging te brengen

Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij geloven erin dat diversiteit ons helpt om tot de beste oplossingen te komen. Elke dag werken we daarom aan een nog meer diverse en inclusieve omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Samen werken we aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.

Wat wij bieden

Met alle verschillende mogelijkheden binnen Achmea krijg jij de ruimte om jouw ideeën uit te voeren. Ontplooi jezelf tot één van de belangrijkste schakels binnen Achmea.

Daarnaast krijg jij:

 • startsalaris van €2.679,- in 2021 (o.b.v. een 34-urige werkweek) met een halfjaarlijkse verhoging van circa €100 na het afronden van elke opdracht;
 • ontwikkelingsmogelijkheden: via een extern leiderschapsprogramma, mentor, buddy en betrokken collega’s;
 • naast 136 verlofuren per jaar (o.b.v. een 34-urige werkweek), een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer met eerste klas business card;
 • de ruimte en het vertrouwen om zelf je werktijden- en dagen in te delen, zowel thuis als op kantoor.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Solliciteren doe je via de online Achmea TalentPitch. Deze bestaat uit verschillende onderdelen: een capaciteitentest, persoonlijkheidsvragen, motivatievragen, een situationele test en een Learning Agility. Vervolgens een persoonlijk gesprek met een recruiter en een trainee. Als we beiden een match ervaren, nodigen wij je graag uit voor onze selectiedag. De volgende dag hoor je of je kan starten als trainee in maart of september (afhankelijk van de periode waarin je solliciteert).

Meer weten?

Onze traineeships starten op 1 maart en 1 september.

 

Talentships bij Achmea

Over de talentships

Het levensgeluk van 10 miljoen klanten. Dát is waar wij ons dagelijks samen voor inzetten. In de praktijk betekent dat schaven aan risicomodellen, onze websites verbeteren en marketinguitingen bedenken die bij miljoenen mensen blijven hangen. Ook blijven we doen wat we al 200 jaar waarmaken: schade vergoeden en helpen bij herstel. Samen met 12.000 collega’s maken we Nederland elke dag een stukje gezonder, veiliger en toekomstbestendiger. Meer dan ooit hebben we daarom behoefte aan Hartlopers: Iemand die zijn hart volgt, voorop loopt in zijn vakgebied en zijn talent inzet voor een gezonde en veilige samenleving. Wordt Hartloper binnen een van onze Talentships én loop met ons mee!

Een expert worden, en als het even kan, één van de besten in je vakgebied. Bij Achmea zit je als pas afgestudeerde hbo’er of wo’er direct goed. Bij een Talentship solliciteer je namelijk op een specifieke vacature met een interessant aanbod vak gerelateerde opleidingen die precies worden afgestemd op je leerbehoeften en de inhoud van je werk. Ook krijg je alle gelegenheid voor persoonlijke groei om alles uit je talent te halen. Na een interessante periode ben je klaar om je next steps te maken. Je stroomt dan door naar een medior functie met nieuwe spannende opdrachten, en van daaruit werk je verder aan je carrière. Wij hebben twee Talentships: Digital Marketing of Zorginkoop.

Talentship Digital Marketing

Jij; vindt Digital Marketing fascinerend, kent de digitale wereld op je duimpje én wil je ontwikkelen tot een diehard digital vakspecialist! Wij; de grootste verzekeraar van Nederland, waar flexibel werken is uitgevonden, persoonlijke ontwikkeling geademd wordt en waar we Digital Marketing op Champions League niveau bedrijven. Wil jij jouw carrière een kickstart geven? Wordt Digital Marketing Talent!

1,5 jaar, 3 verschillende opdrachten, 3 grote merken (Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis), 10 miljoen Nederlandse klanten én ontelbare projecten waarin jij als Digital Marketing Talent het verschil gaat maken!

Hoe dat verschil maken er dagelijks uitziet? Je werkt mee in multidisciplinaire teams, volgt een studie bij Beeckestijn Business School, bent bezig met persoonlijke ontwikkeling én bezoekt (online) events om nóg meer kennis te vergaren. En je doet het eigenlijk nooit alleen; je wordt vergezeld door de andere Digital Talents, een buddy en verschillende vakspecialisten als collega's.

Personalisatie Marketing, Growth hacking, SEO, SEA, E-mail Marketing, CRO, optimaliseren van klant data en customer journeys; het kan allemaal langs komen tijdens dit talentship! Wil jij hier inhoudelijk meer over weten? Lees dan hier de ervaringen van onze talenten.

Wat jou uniek maakt als Talent Digital Marketing is onder andere:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur richting (Digital) Marketing;
 • Je hebt aantoonbare interesse in (Digital) Marketing, vertel ons waar jij enthousiast van wordt en jij je verder in wilt ontwikkelen.

Meer weten over het Talentship Digital Marketing?

Het Talentship Digital Marketing start op 1 maart en 1 september. Maak een jobalert aan, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe vacatures! Vragen? Neem contact op met Giovanni Korsten: Giovanni.Korsten@achmea.nl / 06-58897946.

Talentship Zorginkoop

Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea, is met ruim 3,3 miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Of het nu gaat om het regelen van zorg, het betalen van zorg of het streven naar vitaliteit. Wij helpen onze klanten de weg te vinden in de zorgwereld en het maken van de juiste persoonlijke keuzes in de zorg. Tijdens het Talentship Zorginkoop voer je vier projecten van elk een halfjaar uit binnen Zilveren Kruis. Je maakt kennis met de beleidsaspecten door mee te denken over de processen rond het inkopen van zorg. Daarnaast zit je om de tafel met ziekenhuizen en andere zorgaanbieders om over de inhoud en condities te onderhandelen. Vanzelfsprekend leer je ook de achterkant van het proces kennen: de beoordeling en afhandeling van zorgdeclaraties. Ook ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling via een eigen coach en uitdagende trainingen. Zo ontwikkel jij je tot een professional op een sleutelpositie binnen Zorginkoop. Lees hier vlogs van onze Zorginkoop Talents.

Wat jou uniek maakt als Talent Zorginkoop is onder andere:

 • Je hebt een afgeronde wo-master;
 • Je hebt minimaal één jaar relevante werkervaring, hierbij tellen stages of een baan naast je studie ook mee;
 • Je hebt aantoonbare interesse in de gezondheidszorg. Affiniteit met de financieel-economische kant van de gezondheidszorg is een pré.

Meer weten?

Het Talentship Zorginkoop start op 1 september. Maak een jobalert aan, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe vacatures! Vragen? Neem contact op met Giovanni Korsten: Giovanni.Korsten@achmea.nl / 06-58897946.

Talentship Schadeverzekeren

Het Talentship Schadeverzekeren biedt jou de kans om je tot Specialist te ontwikkelen! In 1,5 jaar tijd doe je ervaring op binnen 3 verschillende onderdelen van onze schadeketen met de bekende merken Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Avéro Achmea. Onderdelen die mee doen zijn: Acceptatie, Schaderegeling, Personenschade, Productmanagement en Schade-expertise. Samen kijken we welke 3 afdelingen het beste bij jouw persoonlijke ontwikkeling en ambitie passen. Binnen het onderdeel werk je 6 maanden op een afdeling mee. Tijdens deze 1,5 jaar is het ‘learning on the job’. Daarnaast krijg je tijd en ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Aan het einde mag jij je ‘Specialist Schadeverzekeren’ noemen! Daarna kies je binnen Achmea de richting die het beste bij jou past. Je gaat werken op onze locaties in Tilburg en Apeldoorn.

Wat jou uniek maakt als Talent Digital Marketing is onder andere:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur een juridische-, economische- of technische richting;
 • Je hebt aantoonbare interesse in schade verzekeren

Meer weten?

Het Talentship Schadeverzekeren start op 1 februari. Maak een jobalert aan, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe vacatures! Vragen? Neem contact op met Giovanni Korsten: Giovanni.Korsten@achmea.nl / 06-58897946.

Wat wij bieden voor onze Talentships

Met alle verschillende mogelijkheden binnen Achmea krijg jij de ruimte om jouw ideeën uit te voeren. Ontplooi jezelf tot één van de belangrijkste schakels binnen Achmea. Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij geloven erin dat diversiteit ons helpt om tot de beste oplossingen te komen. Elke dag werken we daarom aan een nog meer diverse en inclusieve omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn.

Daarnaast krijg jij:

 • startsalaris van €2.679,- in 2021 (o.b.v. een 34-urige werkweek) met een halfjaarlijkse verhoging van circa €100 na het afronden van elke opdracht;
 • ontwikkelingsmogelijkheden: via een coachings- of opleidingsprogramma, mentor, buddy en betrokken collega’s;
 • naast 136 verlofuren per jaar (o.b.v. een 34-urige werkweek), een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer;
 • de ruimte en het vertrouwen om zelf je werktijden- en dagen in te delen, zowel thuis als op kantoor.

Sfeerimpressie

Contact

Achmea Hoofdkantoor
Handelsweg 2
3707 NH Zeist
T: 030 - 6937000
Werkenbijachmea.nl